U grotlu Mejdana, 4. novembra rukometaši BiH dočekat će Slovačku
Foto: Tuzlanski.ba

Kako je već poznato, Dragan Marković ostat će na klupi naše najbolje rukometne selekcije najkasnije do januara 2016. godine. Ukoliko bi Marković uspješno vodio reprezentaciju u kvalifikacijskom ciklusu, onda bi vjerovatno bio i jedan od glavnih kandidata da i u narednoj godini vodi naše najbolje rukometaše.

Početak kvalifikakcija za učešće na Svjetskom prvenstvu, rukometaši Bosne i Hercegovine započet će u Tuzli gdje će prema postignutim dogovorima ujedno igrati i sve domaće utakmice. Tuzla nije slučajno odabrana za domaćinstvo obzirom da se u prethodnim utakmicama pokazalo da je publika u Mejdanu daleko najbolja a da se za svaku utakmicu naše najbolje rukometne selekcije traži ulaznica više.

rukomet-reprezentacija-bih-danska (1)

Izabranici selektora Markovića će 4. novembra odmjeriti snage sa reprezentacijom Slovačke, gdje uz podršku pune dvorane, očekuju pobjedu na samom startu kvalifikacija koja bi mnogo značila za atmosferu u timu pred naredne utakmice. Naše rukometne Zmajeve pored Slovačke očekuju još i dvoboji protiv timova Kosova i Litvanije.

rukomet-reprezentacija-bih-danska (4)

Pored utakmice sa Slovačkom prema postignutim dogovorima rukometaši BiH bi upravo u Tuzli trebali igrati i ostale utakmice na domaćem terenu, 9. ili 10. janauara protiv Kosova, te 16. ili 17. januara protiv Litvanije.

rukomet-repka-mejdan (3)

Ulazice se već nalaze u pretprodaju a mogu se kupiti u CD shopu Mido na Korzu, na portalu kupikartu.ba i u RSD Sloboda. Utakmica se igra 4. novembra sa početkom od 20:15 sati, a cijena ulaznice iznosi 10 KM. (Tuzlanski.ba)