Rukometni zmajevi uoči ogleda sa Litvanijom: Dat ćemo maksimum za pobjedu
Foto: Tuzlanski.ba

Muška rukometna reprezentacija spremna je za sutrašnji ogled sa Litvanijom u Cazinu, u okviru kvalifikacija za odlazak na EP u Poljskoj 2016. godine. Najbolji bh. rukometaši od nedjelje su u Bihaću, gdje su obavili pet treninga, a danas na rasporedu su još dva uoči okršaja sa Malašinskasom i društvom.

"Slatke muke"

- Drago mi je da smo se ponovo okupili, atmosfera je odlična i radna. Očekujemo pobjedu u Cazinu. Gledali smo video protivnika i vidjeli smo da nisu ekipa koje se trebamo plašiti. Svjesni smo da se od nas mnogo očekuje nakon što smo izborili plasman na SP u Kataru, ali smo i svjesni svojih kvaliteta, tako da ne sumnjam da ćemo dati svoj maksimum, govori Vladimir Vranješ, komadant odbrane i pivot zmajeva.

Našoj reprezentaciji ovo je prvo okupljanje nakon Katara, pa bi pobjeda vratila mir u kući, jer je sigurno da je nakon SP-a poljuljano samopuzdanje.

- Ne trebamo se obazirati na ono što je bilo, moramo gledati u budućnost. Spremni smo i jedva čekamo da počne meč. Ukoliko ponovimo odbranu iz Katara i popravimo loše segmente, koje smo tamo pokazali onda sigurno da neće izostati dobar rezultat. Moramo hladne glave ući u meč i pokazati svoju snagu, istakao je Vranješ.

Selektor najboljih bh. rukometaša Dragan Marković posebno je sretan, jer svi igrači koji su stigli na okupljanje su zdravi, što odavno nije bio slučaj.

selektor-dragan- Raduje me situacija sa zdravstvenim biltenom, jer smo nakon dugo vremena svi na okupu, osim Grahovca, koji će nam se priključiti na narednom okupljanju. Panić nam se vratio, Prce igra u vrhunskoj formi nakon oporavka od povrede, Karačić također i onda ja kao trener ekipe imam "slatke muke" pri izboru sastava. Imamo dvije postave na raspologanju i siguran sam da ćemo se pokazati u pravom svjetlu, govori bh. selektor.

Rukometni zmajevi i stručni štab zajedno su gledali video sa utakmice Litvanije protiv Bjelorusije, a selektor ističe da se nemamo čega plašiti:

- Imamo respekt prema Litvancima, ali imamo takvu ekipu da se ne plašimo nikoga, a kamoli Litvanije. Sa igračima sam gledao njihov meč protiv Bjelorusije, a gledao sam ranije neke druge njihove mečeve. Mnogo toga zavisi i u kakvom će sastavu doći, ali ko god bude igrao mi smo ipak jača reprezentacija.

Imponuje interes navijača

Ono što je sigurno da podrška zmajevima u Cazinu neće izostati, a prema posljednim informacijama sve karte za meč protiv Litvanije su rasprodate, što je motiv više za naše reprezentativce:

- Sigurno da nam imponuje kada čujemo da je nestalo karata uoči naše utakmice. To znači da radimo dobre stvari i da su navijači ponosni na nas. Kada smo igrali protiv Grčke u Cazinu atmosfera je bila na vrhunskom nivou, a isto očekujem i protiv Litvanije, završio je Marković. (Oslobođenje)