Rukometaši Slobode dočekuju dobojsku Slogu
Foto: Tuzlanski.ba

Rukometni klub Sloboda sutra u 17.00 sati dočekuje ekipu Sloge Doboj u okviru 14. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rukometaši Slobode golman Goran Anđelić i desni bek Nikola Grbić danas su na pres-konferenciji naveli da će u utakmici sa Slogom pokušati da im se revanširaju za poraz u prvom dijelu takmičenja.

Poslije dvije evropske utakmice vraćamo se obavezama u domaćem prvenstvu. Slogu dočekujemo u dobroj atmosferi i ne zanima nas ništa osim pobjede. Naravno, priliku bih iskoristio i da pozovem sve navijače da dođu da nas podrže u što većem broju - kazao je Anđelić.

Susret je najavio i Nikola Grubić, koji je u redove Slobode stigao tokom zimske pauze.

- Imali smo svoje dvije evropske utakmice, koje su nam sigurno poslužile da se što bolje pripremimo za domaće prvenstvo koje nas sada očekuje. Protiv Sloge, ali i svakog narednog protivnika pokušat ćemo da budemo što bolji. Ja bih također pozvao navijače da dođu sutra i na svaku narednu utakmicu da nas podrže, a mi ćemo pokušati da im uzvratimo dobrim utakmicama - rekao je Grubić.

Sloboda trenutno zauzima 9. mjesto na tabeli Premijer lige BiH sa 12 bodova, dok se Sloga Doboj nalazi na 7. mjestu sa jednim bodom više. (Fena)