Foto: Tuzlanski.ba

Rukometni klub Sloboda danas je na press-konferenciji najavio utakmicu polufinala Kup-a Bosne i Hercegovine protiv rukometnog kluba Izviđač CO. Utakmica je zakazana u subotu sa početkom u 18 sati. Pobjednika te utakmice u finalu očekuje bolji iz duela RK Gračanica– RK Vogošća koja je na rasporedu isti dan od 15 sati.

Na press-konferenciji obratili su se trener Davor Kadić, kapiten Emir Suhonjić, te sportski direktor Mirza Bulić.

Trener Slobode Davor Kadić ističe kako se ove četiri ekipe zasluženo nalaze na finalnom turniru Kup-a BiH.

''Drago mi je da su Sloboda i Tuzla dobili završnicu Kupa BiH. Samim tim imamo i veliku obavezu da budemo uspješni, kako u organizaciji, tako i u utakmicama koje nam prethode. Voljom žrijeba mi se u polufinalu sastajemo sa najjačim mogućim protivnikom i aktuelnim šampionom BiH. Ekipa Izviđača definitivno je jedna od najkompletnijih u svakom pravcu, kako igračkom, tako i u organizacionom, što pokazuje da su dugi niz godina u samom vrhu BiH rukometa '', rekao je Kadić.

Izviđač CO i Sloboda su nedavno odmjerili snage u Prvenstvu BiH. Podsjećamo da je Izviđač slavio rezultatom 30:23.

''Na utakmici u Ljubuškom nismo bili kompletni i Izviđač je susret riješio u svoju korist. U subotu imamo priliku da se revanširamo našim gostima, koje će dočekati jedna spremna Sloboda, ekipa sa ogromnom željom da pehar zadrži u Tuzli'', dodao je Kadić.

Trener Kadić predviđa tešku utakmicu i ističe da vjeruje u svoje igrače.

''Sigurno da će to biti teška utakmica, ali vjerujem u ove momke. Oni su uz mnoštvo problema, što su nas pratili, radili vrijedno i bez kukanja. Prolijevali su litre znoja na treninzima i utakmicama i vjerujem da imamo šansu da, sve naplatimo i podignemo pehar. Izviđač će sigurno u Tuzlu doći po “duplu krunu”, a mi smo ti koji će pokušati da im uskratimo slavlje i da mi slavimo u polufinalnoj utakmici'' zaključio je Kadić.

Kapiten Slobode, Emir Suhonjić: Gladni smo trofeja

''Prije svega želim da pohvalim rad uprave kluba, stručnog štaba, kao i rad, trud i zalaganje igrača koji su dali svoj maksimum u ovoj sezoni. Drago mi je što je Tuzla domaćin, ali ostaje žal što na tribinama neće biti publike. Mi smo gladni trofeja i spremni dočekujemo utakmicu protiv Izviđača.'', kazao je Suhonjić u svom izlaganju.

Istakao je kako ima želju da se ponovi rezultat sa početka sezone i da će svi igrači ostaviti srce na terenu.

Na press-konferenciji obratio se i sportski direktor Mirza Bulić.

"Prije svega, u ime RK Sloboda zahvalio bi se Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine na ukazanom povjerenju da Tuzla i Sloboda budu domaćini završnice Kup-a BiH. Također zahvaljujem se Vladi TK, Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK, Gradu Tuzla, RSD Sloboda i sponzorima koji su pomogli održavanje ove manifestacije. Svim ekipama želim ugodan boravak u Tuzli i neka pobijedi najbolja ekipa", rekao je Bulić.

Podsjećamo da je RK Sloboda domaćin ovogodišnje završnice Kup-a Bosne i Hercegovine za muškarce, te da se sve utakmice igraju u Maloj dvorani SKPC Mejdan, bez prisustva publike. Polufinalne utakmice moguće je pratiti putem YouTube kanala RK Sloboda.

Finalni susret je na rasporedu u nedjelju u 16 sati i 30 minuta uz direktan prijenos na BHT 1