Kvalifikacije za EURO: BiH u Mejdanu veliki favorit protiv Kosova
Foto: Tuzlanski.ba

Rukometaši BiH danas od 17,00 sati u tuzlanskom Mejdanu igraju protiv Kosova meč četvrtog kola grupe sedam kvalifikacija za EURO 2024.

BiH je prije nekoliko dana u Prištini slavila protiv Kosova sa 25:22 i stigla do prve pobjede u kvalifikacijama.

Naš tim je trenutno treći na tabeli sa dva boda, dok je Kosovo zadnje bez vodova.

Prvoplasirana je Slovenija sa maksimalnih šest bodova, a druga je Crna Gora sa četiri boda.

Pomoćnik selektor naše reprezentacije Damir Doborac kazao je uoči susreta da je najbitnije da su svi igrači zdravi i spremni za duel.

“Što je najbitnije svi smo zdravi i spremni za utakmicu. Analiziramo utakmicu iz Prištine sa akcentom na našu igru. Imali smo samo jedan zajednički trening pred put u Prištinu, prezadovoljni smo pobjedom.

Reprezentaciju Kosova ne smijemo potcijeniti jer su oni dugo na okupu što se i vidjelo u prvoj utakmici. Osvojili smo dva važna boda i sutra moramo ponoviti igru u odbrani, a nadam se da ćemo biti slobodniji u toj tranziciji ili u ofanzivnom dijelu”, riječi su Doborca.

Naš pivot Senjamin Burić smatra da njegovi saigrači i on ne smiju potcijeniti Kosovo.

“Sretan sam što smo ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama, ali smo i zadovoljni sa pruženom igrom. Očekujem tešku utakmicu i sutra jer reprezentacija Kosova nije za potcijeniti.

Mi smo u pripremi gledali njihovu utakmicu sa Slovenijom u kojoj su oni do 50. minuta imali izjednačen rezultat, a znamo da je Slovenija u vrhu evropskog rukometa.”

Podsjetimo, plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane reprezenetacije.

Meč iz Tuzle direktno prenosi BHT 1. (Foto: Kosovahandball.info)