Bulić: Rukometaši Slobode će odigrati sedam pripremnih utakmica
Foto: Tuzlanski.ba

Rukometaši tuzlanske Slobode 29. jula počeli su pripreme za novu sezonu, a do početka Premijer lige BiH odigrat će sedam kontrolnih utakmica, od kojih četiri na turnirima u Tuzli i Varaždinu, saznaje Fena.

Prvu utakmicu Tuzlaci će odigrati 17. avgusta u Tuzli protiv Osijeka, s početkom u 17.00 sati.

- Već šest dana smo u trenažnom procesu. Dogovorili smo sedam kontrolnih utakmica, s Osijekom, dvije utakmice s ekipom Maglaja (28. avgusta u Tuzli, a 7. septembra u Maglaju). U povodu 60-godišnjice kluba i 100-godišnjice RSD Sloboda u Tuzli ćemo 22. i 23. avgusta organizirati jak međunarodni turnir na kojem će učestvovati šabačka Metaloplastika, mađarski Orošhazi, te Ohrid - izjavio je za Fenu trener Slobode, Mirza Bulić.

Sedam dana kasnije, 31. avgusta i 1. septembra, Sloboda će nastupiti na međunarodnom turniru u Varaždinu, gdje će, osim domaćina, nastupiti još ekipe Proleter Naftagas iz Zrenjanina i slovenački prvoligaš Jerusalem Ormož.

- Što se tiče igračkog kadra, Sloboda je zadržala sve bitnije igrače iz prošle sezone, a u međuvremenu su doveli još trojicu: Sedžada Abdurahmanovića (Sloga Gornji Vakuf), te Haruna Djanu i Milenka Jelića (Goražde) - rekao je Bulić. (Fena)