Petak, 21. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uz podršku Mozzarta do novih rekorda: Lana Pudar se sprema za Olimpijadu u Parizu

Preuzmite sliku

Vlasnica je brojnih rekorda i dva uzastopna priznanja za najbolju sportistkinju Bosne i Hercegovine.

Osvajala je medalje na takmičenjima širom Evrope i svijeta, uglavnom one najsjajnije, a zablistala je i kao jedini sportista iz BIH koji je uspio ostvariti normu za nastup na ljetnim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

 • Potencijal mlade plivačice Lane Pudar prepoznala je i kompanija Mozzart koja će joj kroz svoj program stipendiranja talenata pomoći na putu do olimpijske medalje o kojoj sanja.

  Vezano | Uz podršku Mozzarta do novih rekorda: Lana Pudar se sprema za Olimpijadu u Parizu

  Lana je potpuno posvećena sportu i treninzima, a u bazenu se oseća kao “svoj na svome”. Ističe da je trenutno fokusirana na pripreme za nastup na ljetnjim Olimpijskim igrama u Parizu. Cilj joj je da ostvari što bolji rezultat, a kompanija Mozzart joj je glavna podrška u pohodu na nove medalje.

 • “Svakako da mi mnogo znači što je uz mene kompanija kao što je Mozzart. Njihova podrška će mi omogućiti unapređenje trenažnih uslova i pomoći u promovisanju moje zemlje na najvećim sportskim takmičenjima. Nadam se da će se naša saradnja u narednom periodu proširiti na obostrano zadovoljstvo” ističe mlada plivačica.

  Kompanija Mozzart pruža podršku talentima kroz mjesečno stipendiranje, a na listu su se do sada upisali brojni mladi sportisti, umjetnici, naučnici i drugi nadareni pojedinci iz različitih oblasti.  Uz pomoć ove društveno odgovorne kompanije, oni su dobili priliku da izbruse svoj talenat, napreduju u životu i ostvare svoje snove.

 • “Ulaganje u mlade je uvijek najbolja investicija jer oni to višestruko vrate svojim trudom, zalaganjem i uspjesima. Mozzart je upravo iz tog razloga i pokrenuo program stipendiranja kako bi mladima pružio priliku da izbruse svoj talenat, napreduju u životu i ostvare snove. Lana se izdvojila brojnim uspjesima koje je postigla sa tako malo godina i nadamo se da ćemo nastaviti da rastemo i napredujemo zajedno” poručuje Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

 • Osim pouzdanog partnera i podrške, za uspjehe u bazenu, na Olimpijadi i u životu, potrebni su naporan rad i velika odricanja. Lana ističe da su svi ti faktori neophodni, ali je njena glavna poruka mladima da na putu do snova prije svega vjeruju u sebe.

  “Može zvučati kao kliše, ali moja glavna poruka, odnosno osnovni savjet je da vjeruju u sebe, naporno rade i da budu spremni na velika odricanja ukoliko žele postići dobre rezultate. Jednostavno, nema prečica. Postavite ispred sebe cilj koji smatrate da možete postići i dajte sve od sebe da ga ostvarite”, poručuje uspješna plivačica.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje