Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U plemenite svrhe: Mozzart kupio dres Edina Džeke

Preuzmite sliku

Humanitarna licitacija na “Diplomatskom zimskom bazaru”.

Proteklog vikenda u dvorani “Mirza Delibašić“ u Sarajevu održan je “Diplomatski zimski bazar“ na kojem je učestvovalo 40 ambasada i međunarodnih organizacija.

 • Organizator je diplomatska zajednica u Bosni i Hercegovini, a prihod prikupljen prodajom namijenjen je djeci i mladima širom zemlje. Tokom bazara održana je i aukcija, koju je vodilo Udruženje Pomozi.ba, a predstavnici kompanije Mozzart uspješno su licitirali i kupili potpisani dres Edina Džeke, kao i reprezentacije BiH. Dres im je predao ambasador Italije u BiH Marco Di Ruzza.

 • Time je regionalni lider u priređivanju igara na sreću još jednom pokazao svoju plemenitost jer će suma, koju su uplatili, biti usmjerena za liječenje oboljelih mališana.

  Kompanija Mozzart i ranije je učestvovala u akcijama Udruženja „Pomozi.ba“, a sve s ciljem pomoći i podrške u borbi za ozdravljenje najmlađim stanovnicima BiH. Svoju plemenitu misiju će, kažu, nastaviti i u budućnost.

 • Humani učesnici na aukciji su još licitirali za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire brojnih sportista, te šešir poznatog pop pjevača Dine Merlina, kao i haljinu sa “Sedmice mode“ iz New Yorka.

  Na jednom od najvećih dobrotvornih događaja u BiH, na 80 štandova, predstavilo se 40 ambasada i međunarodnih organizacija. Posjetioci su mogli da uživaju u velikom izboru egzotične hrane, pića i unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta. A svi su imali zajedničku misiju- prikupiti sredstva u humanitarne svrhe. Pomoć je namijenjena djeci i mladima u BiH koji su u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji i onima koji se bore sa fizičkim ili mentalnim poteškoćama.

 • Osim diplomata i građana BiH, bazar je privukao i brojne mališane. Dok su odrasli licitirali i kupovali, oni su se zabavljali koristeći zid za penjanje i učestvujući u naučnim eksperimentima, a tu su bila i brojna iznenađenja. Udruženje „Dajte nam šansu“ pobrinulo se za inkluzivni kutak kako bi omogućili da sva djeca, bez obzira na svoje sposobnosti, uživaju u ovom događaju.

  Podršku održavanju “Diplomatskog zimskog bazara“ pružilo je i Udruženje “Pomozi.ba“ čiji rad i ove godine možete podržati uplatom putem kreditnih kartica ili slanjem SMS poruka. Zainteresovani mogu i pozivom na broj 17040 donirati dvije marke u humanitarne svrhe.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje