Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski virtuoz sa Slobodom završio prvi na tabeli, iza njega Zvezda i Partizan

Preuzmite sliku

Popularno

Velika navala adrenalina preplavila je tuzlansku esport zajednicu kada je Aldin Aki Hamidović, poznati profesionalni e-sport igrač eFootball igre, donio svoje talente i strast za igrom na međunarodnu esport scenu.

Ovaj talentovani igrač ponosno i sa mnogo uspjeha predstavljao je svoj tim FK SLOBODA TUZLA, čime će utkao i svoje ime u historiju tuzlanskog i globalnog esporta.

Aldin Aki Hamidović, sa klubom FK SLOBODA TUZLA, pridružio se prestižnoj ligi koja je svojim kvalitetom osvježila TV programe a susreti su prenošeni na kanalu ARENA ESPORT!

Aldin Aki Hamidović, je rodom iz Tuzle, strast prema esportu koju nosi u srcu predstavlja pravu inspiraciju za mlade igrače širom naše regije. Njegova vještina i posvećenost igri eFootball doveli su ga do trenutka u kojem se takmičio na najvišem nivou i ostvario izvrsne rezultate, ne samo za Tuzlu već i za našu zemlju na međunarodnoj esport sceni.

  • Nakon okončanog regularnog dijela sezone Hamidović je podijelio svoje utiske ali i naveo da okončava kratku ali izuzetno uspješnu sezonu: 

    “Stanje na kraju regularnog dijela sezone u mode 3v3. Ponosan što sam predstavljao SLOBODA TUZLA koja je završila na čelu tabele, zajedno sa ekipom Partizana ostvarila direktan plasman na F4 i borbu za najbolju ekipu u regionu i vrijednu novčanu nagradu. 18.12.2023. od 20h polufinale protiv pobjednika NK Istra Pula / Crvena Zvezda.

    Nažalost, neću nastupiti na FINAL FOUR završnici. Momcima želim srecu i vjerujem da mogu do kraja. To je to od mene. Penzija od ove lijepe nogometne simulacije, s ovim sam završio svoju kratku ali dobru karijeru, radi privatnih obaveza sam se odlučio na ovaj čin.

    Kako su mi neki rekli, ovo je gubljenje vremena, a ja od gubljenja vremena posjetio:

    Indonezija (Bali) – svjetsko prvenstvo

    Rumunija (Iasi) – svjetsko prvenstvo

    Poljska (Katowice) – evropske igre

    Turska (Istanbul) – svjetske igre

    Crna Gora (Podgorica) – evropsko prvenstvo

    Sve ovo za nepunih 16 mjeseci kao dvostruki državni prvak Bosne i Hercegovine.

    U narednih godinu dana novi prvak BiH će posjetiti Kinu i Saudijsku Arabiju. U godinama koje dolaze u pitanju su i takmičenja u zemljama kao SAD, Meksiko, Južna Koreja, Japan, UAE itd.” navodi Hamidović koji u skorijoj budućnosti napušta BiH.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje