Neke lopte nikad ne polete: Sedmerac sa BH rukometnih terena koji morate pogledati (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

"Uvijek kada sam neraspoložen, obavezno pogledam ovaj detalj koji sigurno nikad neću zaboraviti"

sedmerac-adam

Utakmicu u Mostaru u okviru rukometne Premijer lige BiH između Zrinjskog i Goražda obilježio je i jedan zanimljiv detalj koji će se sigurno prepričavati mnogo duže nego sama utakmica. Utakmica je odigrana 23. februara ove godine, rukometaši Goražda su uspjeli slaviti i sa punim plijenom napustiti dvoranu u Mostaru. 

Kao i mnogo puta u protekloj sezoni, golman Goražda, Adam Savić bio je jedan od najzaslužnijih za pobjedu, u prilog tome govori i podatak da je upravo na ovoj utakmici imao čak 30 odbrana. Pred kraj utakmice, kada je pobjednik već bio poznat, trener domaćih šansu je dao i mlađim igračima. Upravo jedan od njih pred kraj susreta dobio je šansu da se sa linije sedam metara upiše u listu strijelaca. I kada su svi očekivali da će raspaliti po golu Savića, desilo se upravo suprotno. 

- Bez obzira na rezultat, da li je u pitanju utakmica ili trening, ko je izvođač sedmerca,  apsolutno sam uvijek skoncentrisan na loptu i odbranu. Sjećam se ovog momenta, kada sam maksimalno bio skoncentrisan da odbranim sedmerac, a onda... lopta se na jedan nesvakidašnji način našla u mojim rukama, priznajem nešto slično još nisam imao priliku da "odbranim", uz smijeh za Tuzlanski.ba prisjeća se Savić trenutka za koji kaže da ga nikada neće zaboraviti i da ga svako novo gledanje ovog sedmerca uvijek nasmije.

Nedostatak iskustva, pravilne upotrebe ljepila za rukomet ili možda trema od golmana koji je do tog trenutka "skidao" sve što je išlo prema njegovom golu, uzrok su sedmerca za koji se u šali kaže "Neke lopte nikad ne polete"  (Tuzlanski.ba)