Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Dodijeljeni certifikati trenerima Hrvačkog kluba ˝Sloboda˝

Slika7
Preuzmite sliku

Održani seminar je od velikog značaja za razvoj i napredak hrvanja

Slika7U organizaciji Hrvačkog saveza BiH 9. i 10. decembra održan je seminar za trenere u Sarajevu. U ime Hrvačkog kluba „SLOBODA” seminaru su prisustvovali Ajdin Brkić, Mirza Brkić, Smajl Delagić, Maid Fazlović, Đerek Vedran i Zijad Abdurahmanović.

Predavanja su održali prof.dr. Safet Kapo i prof.dr. Husnija Kajmović sa Univeziteta Sarajevo-fakultet za Sport i tjelesni odgoj. Seminar za trenere kao i održavanje treninga po klubovima održao je šampion u grčko rimskom stilu Nikolay Vidov iz Bugarske.

˝Ovaj seminar je od velikog značaja za razvoj hrvanja, jer je to prije svega jedan od najstarijih sportova i Olimpijski sport, i imali smo čast da naučimo dosta toga od svjetskog šampiona kao i da pogledamo njegove finalne borbe na Međunarodnim turnirima. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo gospodinu Nikolayu Vidovu kao i Ministarstvu kulture i sporta TK, Općini Tuzla, Hrvačkom savezu BiH, kao i Olimpijskom komitetu BiH koji su nam omogućili da prisustvujemo istom i dobijemo Certifikate za 1. level seminara za trenere˝, saopšteno je iz Hrvačkog kluba ˝Sloboda˝ Tuzla.

hrvanje

Certifikati su potpisani od strane predsjednika Međunarodnog Olimpijskog komiteta gospodina Žaka Roga, kao i od gospodina Nikolaya Vidova.

hrvanje2

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: