Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Meridian u humanoj misiji pomoći Turskoj i Siriji

Preuzmite sliku

Popularno

Kompanija Meridian priključila se humanoj misiji za pomoć Turskoj i Siriji, koju je pokrenulo Udruženje Pomozi.ba.

Duboko potreseni zbog stradalih i svjesni razmjera prirodne katastrofe koja je pogodila ove dvije zemlje, kompanija Meridian odlučila je da novčanom donacijom doprinese obezbjeđivanju neophodne pomoći.

– Vjerujemo da svako od nas u ovim teškim trenucima mora da iskaže solidarnost i saosjećanje i da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogne stanovništvu Turske i Sirije. Svaka marka i sva druga pomoć više su nego dobrodošli. Nadamo se da svojim postupkom motivišemo i druge kompanije i pojedince da učine isto. Mi smo odabrali da to bude uz podršku najpoznatijeg bh. humanitanog Udruženja Pomozi.ba – kažu u Meridianu i dodaju da najiskrenije saosjećaju s porodicama žrtava.

Organizacija Pomozi.ba zvanično je registrovana u Turskoj, pa će posredstvom njihove kancelarije, a u saradnji s turskim organizacijama, isporučiti neophodnu pomoć najpogođenijim dijelovima Turske i Sirije.

– Drago nam je kada se naša humana mreža širi uz pomoć onih koji znaju šta znači pomagati i šta znači društvena odgovornosti. Bez sumnje, takva je kompanija Meridian, koja već izvjesno vrijeme pomaže ljudima u Bosni i Hercegovini kroz razne projekte našeg Udruženja. Ovo je samo jedna u nizu zajedničkih humanih akcija čiji cilj je da se pomogne velikom broju ljudi. Svi smo svjesni katastrofe koja je zadesila Tursku i Siriju i budite sigurni da današnja donacija odlazi na pravo mjesto – rekao je Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba.

POZOVITE 17006

Udruženje Pomozi.ba aktiviralo je i humanitarni broj 17006, jedinstven za sve bh. operatere. Jednim pozivom donirate 2 KM za pomoć stradalima u zemljotresu u Turskoj i Siriji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje