Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Meridian: Podrška sportu i humanitarni rad za bolju zajednicu

Preuzmite sliku

Kompanija Meridian istinski je posvećena društveno odgovornom poslovanju što se odražava kroz različite projekte i sponzorstva. Humanitarni rad i podrška sportu u fokusu su nedavnih akcija u kojima je ova kompanija učestvovala.

Meridian prepoznaje važnost sporta za promovisanje zdravlja, zajedništva, fer pleja, pa tako podržava brojne sportske klubove, manifestacije i inicijative i na lokalnom i širem – bh. nivou.

Tako će se ekipe Univerzitetskog kliničkog centra RS od danas do 28. maja na 16. Sportskim susretima kliničkih centara i bolnica BiH „Neum 2023“ takmičiti u dresovima koje je donirao Meridian, a  svi učesnici – njih više od 700 – nosiće majice s logotipom ove kompanije.

– Ne tako davno aplaudirali smo ljekarima za sve što su činili tokom pandemije koronavirusa, a sada ćemo s istim žarom navijati za dobre rezultate na sportskim borilištima u Neumu. Kroz sponzorstva poput ovoga nastojimo da ostvarimo svoju viziju i ukažemo na važnost zdravlja i sporta – kažu u Meridianu.

Podršku regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću imaju i „mladi“ klubovi, kao i oni sa bogatom tradicijom. Meridian je ove godine podržao rad Kluba malog fudbala iz Teslića iza kojeg su decenija rada i dobri rezultati. Kompanija je svoju misiju podrške sportu nastavila i kroz sponzorstvo sa FK „Alfa“ iz Modriče, klubom koji iza sebe ima stotinu godina postojanja.

  • Jedno od glavnih područja u kojem Meridian djeluje jeste humanitarni rad.

    – Aktivno smo uključeni u brojne humanitarne akcije, jer želimo da osiguramo pomoć ugroženim zajednicama i pojedicima. Bez obzira na to da li je riječ o prirodnim katastrofama ili se zajednički borimo za ono najvažnije – zdravlje – mi smo uvijek tu – kažu u Meridianu.

    Podsjetimo, u saradnji s Pomozi.ba najvećim humanitarnim udruženjem u BiH, Meridian je donirao novac za žrtve katastrofalnih zemljotresa u Siriji i Turskoj, a nedavno je završena i velika humanitarana akcija i prikupljen novac za Fond „Sportsiti za život“ za liječenje bh. građana. Ova jedinstvena akcija organizovana je uz pomoć KK Bosna Meridianbet.

    Društveno odgovornim kampanjama, podrškom sportu i humanitarnim akcijama Meridian istinski gradi bolju zajednicu i promoviše vrijednosti koje su temelj društva.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje