Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kenan Dračić se plasirao u polufinale Evropskog prvenstva

Preuzmite sliku

Kenan Dračić, plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine plasirao se jutros u disciplini 200 metara delfin u polufinale Evropskog seniorskog prvenstva u malim bazenima koje se održava u Rumuniji.

Takmičar Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva zabilježio je tako jedan od najboljih rezultata u muškoj konkurenciji bh. plivača na velikim međunarodnim takmičenjima, te opravdao epitet jednog od najtalentovanijih sportista iz Bosne i Hercegovine.

Dračić, jedan od najmlađih učesnika, kvalifikacijsku trku dionice discipline 200 metara delfin isplivao je sa ličnim rekordom 1:58.36, a pretpostavlja se da u polufinalu može plivati i bolje od jučerašnjeg vremena.

Polufinale na programu je večeras od 18 sati. Ovo je ujedno novi vrijedan rezultat plivača iz Sport time na evropskoj smotri, nakon što se juče u muškoj konkurenciji na dionici 100 metara prsno istakao Arian Kadić isplivavši rekord Bosne i Hercegovine za dječake do 16 godina.

Prvog dana takmičenja plivačica Sport timea Iman Avdić je postavila državni rekord u disciplini 400 metara mješovito. (Foto: PK Sport time)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje