Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Argentinska baka trenira šest sati dnevno pripremajući se za najtežu utrku na svijetu

Preuzmite sliku

Argentinka Alejandra Moreno mjesecima vrijedno trenira pripremajući se za Svjetsko prvenstvo u ultramaratonu, najtežoj trci u svijetu atletike, javlja Anadolu Agency (AA).

Moreno (58) iz Buenos Airesa, majka četiri kćerke, trenira šest sati dnevno. Pored treninga bavi se i obavezama bake, brigom o unucima i pomaganjem kćerkama.

Ona će trčati 246 kilometara u Spartathlonu, najvažnijoj trci u ovoj disciplini. Moreno je rekla da je preokupirana troškovima koje pravi da bi učestvovala na ovim trkama, a ne procesom pripreme za ultramaraton.

“Idem sa zastavom svoje zemlje. Želim vidjeti zastavu svoje zemlje među svim zastavama svijeta. Smatram da bi trebalo biti malo više finansijske podrške zemlje”, rekla je Moreno.

Kao predana majka, Moreno ne zanemaruje svoju porodicu dok se priprema za ultramaraton. Bliska je sa kćerkama i na prvom mjestu joj je porodica. Naglasila je da joj je suprug ujedno i menadžer te da je mnogo podržava i ohrabruje.

“U ovim dugim trkama trebaju vam ljudi koji će vam pomoći i u tom smislu moj muž je uz mene od prvog dana. Nikada me nije pustio, uvijek je bio uz mene, uvijek mi je pomagao”, objasnila je Moreno.

Spartathlon pripada kategoriji posebno teških ultramaratona, neki kažu i najtežih, zbog teškog i neravnog terena kojim se trči. Tradicionalno se održava u Grčkoj, na relaciji od Atene do Sparte trkači prelaze 246 kilometara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje