Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zrinjski izrazio žaljenje zbog jučerašnjih događaja te s dijelom medija prekida sve odnose

Preuzmite sliku

HŠK Zrinjski izrazio je žaljenje zbog događaja koji su se desili nakon jučerašnje utakmice između Leotara i Zrinjskog u Trebinju te naglasio kako čvrsto stoji iza svih članova svog Kluba.

HŠK Zrinjski Mostar želi istaći kako iskreno žali zbog događaja koji su se dogodili trideset minuta nakon završetka jučerašnje utakmice FK Leotar – HŠK Zrinjski (1:1), jer ćemo kao Klub uvijek osuditi svaki oblik nedoličnog i neprimjerenog ponašanja”, naveli su u saopćenju.

Vezano | Nemile scene u Trebinju: Tukli se članovi Leotara i Zrinjskog

Također naglašavaju kako čvrsto stoje iza svih članova svog Kluba te izražavaju zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentirao incident koji se dogodio na stadionu Police, a za koji, kako tvrde, odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski.

Podsjećaju kako se prvi incident dogodio na konferenciji za medije kada je član stručnog stožera FK Leotar prekinuo konferenciju i verbalno napao trenera mostarske momčadi Sergeja Jakirovića, a drugi ispred autobusa u kojoj je začetnik incidenta, kako ističu, definitivno bio kapetan kluba domaćina.

“HŠK Zrinjski posebno želi osuditi svjesno ili nesvjesno manipuliranje činjenicama od strane dijela medija koji su svoj sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka te su još jednom pokazali veliku razinu neprofesionalizma i neobjektivnosti, ali i jasno izraženi stav da se u negativnom svjetlu prikaže HŠK Zrinjski, zbog čega je naš Klub odlučio prekinuti sve profesionalne odnose s istima, jer smatramo da je to jedini ispravan način na kontinuirano iskazivanje manjka poštovanja prema sedmerostrukom prvaku BiH”, kaže se u priopćenju.

HŠK Zrinjski također traži od Nogometnog saveza BiH da sigurnost svih aktera službenih utakmica stavi na prvo mjesto, posebno u krugu stadiona, jer smatraju da su se jučerašnji incidenti mogli spriječiti uz bolju organizaciju sigurnosnog aspekta. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,