Zmajevi golovima Ibiševića, Pjanića i Svrake pobjedili Sloveniju (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Po izuzetno teškim vremenskim uslovima fudbalska reprezentacija BiH slavila je pobjedu u prijateljskom susretu protiv Slovenije u Ljubljani.

BIH SLOVENIAIzabranici Safeta Sušića u potpunosti nadigrali su reprezentaciju Slovenije, na prvi pogodak čekalo se sve do 33 minute kada je na fantastičnu asistenciju Miralema Pjanića glavom pogodio Vedad Ibišević.

U 41 prvom minutu Pjanić se upisuje u strijelce, Džeko je s desne strane poslao povratnu za Pjanića, koji sjajnim udarcem pogađa za sigurno vodstvo Zmajeva.

U drugom poluvremnu fudbaleri Slovenije stvaraju nekoliko izglednih prilika ali rezultat ostaje nepromjenjen zahvljujući prije svih sjajnim odbaranama našeg Asmira Begovića.

U 58 minuti Miralem Pjanić sjajno šutira iz slobodnog udarca ali je golman Slovenije Handanović bio dobro postavljen, samo minutu kasnije odlična šansa za domaće, Matavž je pobjegao Spahiću i izašao sam pred Begovića, ali naš Ministar odbrane brani i na kraju, uz pomoć Zukanovića, dolazi do lopte.

U 63 minutu selektor Safet Sušić iz igre izvodi Harisa Medunjanina umjesto kojeg je na teren istrčao Muamer Svraka koji 10 minuta pred kraj utakmice postavlja konačan rezultat 3:0 za Bosnu i Hercegovinu.

Ervin Zukanović postigao je gol u 66. minuti, nakon nove čudesne asistencije Pjanića, ali je sudija svirao nedozovoljenu poziciju. Igrač utakmice je Miralem Pjanić koji je dva puta asistirao i jednom pogodio mrežu protivnika, iako se očekivalo da će Edin Džeko biti taj koji će postići barem jedan pogodak to se nije dogodilo. Dobro izdanje naših reprezentativaca i odlična taktika selekotra Sušića ohrabrujuća je uvertira za nastavak kvalifikacija i utakmicu sa Grčkom 22. marta na Bilinom Polju u Zenici.

Grčka svoj prijateljski susret igra od 20:30 h, sa reprezentacijom Švicarske uz direktan prenos na FACE TV.

Sjajnu atmosferu na tribinama napravili su naši navijači koji su još jednom pokazali kako se voli i bodri reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba