Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zeljković potvrdio da će sjesti s Halilhodžićem i poručio: Treba biti čovjek i prema Kodri

Preuzmite sliku

Prvi čovjek Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković potvrdio je da će obaviti sastanak s Vahidom Halilhodžićem nakon novog neuspjeha reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nogometaši BiH vratili su se u Sarajevo danas u popodnevnim satima nakon poraza na Islandu, a nakon toga medijima na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu obratio se prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković.

“Sigurno je da poslije ove dvije utakmice ne možemo biti zadovoljni i stvari se ne odvijaju kako smo željeli, a željeli smo svih šest bodova. To je ono što nije dobro, a ono što je dobro, imamo taj baraž. Cilj je bio da idemo direktno na Evropsko prvenstvo i mi to nismo ostvarili. Iz tog razloga sam rekao da nas čekaju rezovi i analize, ne samo za baraž, već i za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Ligu nacija”, rekao je Zeljković.

Prvi čovjek bh. nogometa priznao je da se promjena Ivayla Peteva nije isplatila.

“Sigurno je da poslije dvije promjene nakon Peteva nismo dobili ono što smo očekivali i sada je na nama da vidimo šta dalje, ne samo zbog baraža, nego i zbog reprezentacije”, rekao je Zeljković.

Za kraj, dodao je i da će sjesti na najavljenu kafu s Vahidom Halilhodžićem, koji je dugogodišnja želja navijača BiH.

“U svakom slučaju, narednih dana ćemo određene stvari uraditi. Trebamo razgovarati s Kodrom, njemu je također teško i on je želio jako pobjede, nema sumnje. Treba biti čovjek i sačekati da se spuste strasti, o svemu ćemo razmišljati. Kafa s Vahidom će biti ostvarena”, zaključio je predsjednik saveza.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje