Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog radova na Tušnju Sloboda trenira u Bukinju

Preuzmite sliku

Nogometaši Slobode „prozivku“ i pripreme započeli su na stadionu Tušanj, a potom su se preselili na igralište Rudara u Bukinju, osam kilometara udaljenom od Tuzle.

Novi šef Stručnog štaba Milenko Bošnjaković rekao je da se na Tušnju trenutno izvode neki radovi zbog kojih su zamoljeni da do kraja sedmice treniraju drugdje.

– Čelnici Rudara izašli su nam u susret i danas smo trenirali u Bukinju. Sutra smo tamo u 10.00 sati i tako će biti sve do petka, kada je praznik Bajram i tog dana svi igrači će imati slobodan dan – rekao je Bošnjaković Feni.

Ovu sedmicu trenira se jednom dnevno, a već od iduće radit će se dva puta dnevno, od čega jedan termin u teretani.

– Moram reći da nam trenutno igrači češće odlaze nego što dolaze. Radimo uglavnom s juniorima i onima koji su ostali u ekipi. Vratili smo tri naša igrača Čivića, Mujkića i Pršeš, ali ćemo se morati što prije morati pojačati, jer će nam u protivnom biti „mrka kapa“ – kaže Bošnjaković.

Još nije poznato mjesto gdje će ekipa otputovati na drugi dio priprema. Potvrdio je da je došla zanimljiva ponuda iz jednog turističkog mjesta u Bugarskoj, ali se odustalo.

– To je mjesto s kockarnicama, bogatim noćnim životom i visokim turizmom, ali mi ne idemo na ljetovanje nego da radimo, pa smo odbili ponudu – zaključio je prvi trener Slobode. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,