U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u kinu Kaptol Boutique održana je hrvatska premijera dokumentarnog filma "Miroslav Ćiro Blažević - Nikad ispričana priča", autora Sabahudina Topalbećirevića, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon premijernog prikazivanja u Sarajevu, večeras je upriličena hrvatska premijera dokumentarnog filma "Miroslav Ćiro Blažević - Nikad ispričana priča", autora sportskog novinara Sabahudina Topalbećirevića, na kojoj se okupio velik broj uzvanika iz svijeta nogometa, sporta i javnog života.

Film o “treneru svih trenera” u sat i pol trajanja sažima Ćirino teško odrastanje u Travniku, zatim njegove početke karijere, rad u Švicarskoj, Bosni i Hercegovini i bivšoj Jugoslaviji, sve do njegovog trenerskog rada i najvećih uspjeha s Dinamom i hrvatskom reprezentacijom.

„Jako sam uzbuđen i zahvalan onima koji su imali inicijativu da tako nešto ovjekovječe. U početku sam bio protiv jer čini mi se da filozofiju hrvatskog naroda poznajem, ona ne voli ljude koji su stalno nazočni, prisutni, ali meni opraštaju koješta”, izjavio je Ćiro.

Dodao je kako mu je „1982. godina bila najvažnija pa dugo, dugo ništa i onda 1998.”.

Autor filma Sabahudin Topalbećirević izjavio je kako u filmu sudjeluje tridesetak sugovornika, većina Vatrenih, osobe iz 1982. godine kada je s Dinamom osvojio titulu prvaka Jugoslavije, zatim i akteri i članovi iz tadašnje reprezentacije BiH.

"Akcenat filma je stavljen na njegovo teško odrastanje i dvije glavne stvari koje su obilježile njegovu karijeru, a to su hrvatska reprezentacija i Dinamo”, kazao je Topalbećirević.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sabahudin Topalbecirevic (@stbaho)

Dejan Lovren, aktualni hrvatski reprezentativac, izjavio je kako je Ćiro, dan danas uspješnu priču hrvatske nogometne reprezentacije započeo 1998. godine.

"Napravio je prelijepu priču o hrvatskoj reprezentaciji. Toliko toga je ostvario u ime Hrvatske da mislim da je ovo najmanje što možemo učiniti za njega”, poručio je Lovren.

Na promociji je sudjelovao i aktualni izbornik nogometne reprezentacija Zlatko Dalić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić, bivši predsjednik HNS-a i hrvatski reprezentativac Davor Šuker te brojni dugi uzvanici.