Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

WWin generalni sponzor svih klubova u Kantonalnoj ligi Sarajevo

Preuzmite sliku

Fudbalski savez Kantona Sarajevo i kompanija WWin potpisali su ugovor o saradnji na godinu dana, uz otvorenu mogućnost produženja.

Ispred FSKS ugovor je potpisao generalni sekretar Ermin Čolpa, dok je ispred kompanije WWin ugovor potpisao Jeronim Franjić.

  • WWin kao društveno odgovorna kompanija sponzoriše i pomaže brojne klubove i udruženja u BiH, a sada će logo kompanije WWin krasiti prednju stranu dresa svih timova u Kantonalnoj ligi Sarajevo (seniori). Prva je kompanija u regionu koja će na taj način sponzorisati apsolutno sve timove u jednom zvaničnom fudbalskom takmičenju tokom cijele sezone.

  • “Drago nam je što smo potpisali ugovor sa kompanijom WWin, naročito što će to biti značajna podrška sarajevskim kantonalnim fudbalskim klubovima. Radujemo se predstojećoj saradnji sa takvim brendom, koju ćemo nastojati unaprijediti i u budućnosti”, poručuju iz FSKS.

  • Fudbalski savez Kantona Sarajevo registrovan je pod ovim nazivom 7. maja 1998. godine, a pravni je nasljednik decenijskog djelovanja Međuopćinskog fudbalskog saveza Sarajevo.

    Organizuje seniorska, omladinska i dječija fudbalska takmičenja, u kojima učestvuju preko 50 fudbalskih klubova i škola fudbala. Fudbalski savez Kantona Sarajevo sprovodi najviše fudbalskih liga u Bosni i Hercegovini, tačnije 36 omladinskih, dječijih i senioriskih liga, od kojih i Kantonalnu ligu Kantona Sarajevo za seniore, čiji je odsad sponzor WWin.

  • Kantonalna liga Kantona Sarajevo u takmičarskoj sezoni 2023/24 broji 14 klubova koji učestvuju u takmičenju i to: SAŠK Napredak, Saobraćajac, Jedinstvo, Vratnik, Omladinac, Pofalički, Hrid, Respekt, Academica, Butmir, El Tarik, Mladost, Ozren i Bojnik.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje