Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uefa je žestoko kaznila Dinamo: Novi šok nakon poraza u Grčkoj

Preuzmite sliku

Uefa je kaznila Dinamo nakon poraza od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka, tvrde Sportske novosti.

Vezano | Domagoj Vida golom u 100. minuti izbacio Dinamo iz Lige prvaka

Naime, sukladno neredima koji su se 8. augusta dogodili u Ateni uoči utakmice AEK-a i Dinama u kojim je život izgubio 29-godišnji navijač Michalis Katsouris, Uefa je odlučila kako Dinamovi navijači do kraja sezone neće moći gostovati na evropskim utakmicama.

– Prema procjeni Uefe sve utakmice u kojima sudjeluju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno iznimnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača GNK Dinamo u Ateni, uprkos odluci da se ne osigura njih s kartama za dotičnu utakmicu. To je također istaknuto u izvješću koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile – stoji u saopštenju krovne evropske nogometne organizacije.

Uefa očekuje izvješće Dinama u dogledno vrijeme u kojem će zagrebački klub detaljno opisati kako planira riješiti ovaj problem i sigurnost gostujućih navijača.

– Dok GNK Dinamo i njihovi protivnici moraju dati sve od sebe kako bi spriječili navijače GNK Dinama da putuju, gostujuće ekipe koje putuju u Hrvatsku mogu i dalje dobivati punu alokaciju ulaznica, a GNK Dinamo i nadležna javna tijela moraju poduzeti potrebne mjere kako bi osigurali sigurnost gostujućih navijača – dodala je Uefa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,