Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tegeltija se oglasio o spornom propustu sudije na derbiju u Banjoj Luci

Preuzmite sliku

Predsjednik Borca Milan Tegeltija oglasio se večeras nakon lakrdije u Banjoj Luci u kojoj je Borac u posljednjim minutama iz očitog ofsajda došao do izjednačenja i jednog boda protiv ekipe Sarajeva.

“Iako večeras nisu pobijedili, nego odigrali neriješeno, našim momcima se mora čestitati na htijenju, borbenosti i karakteru. Ne može se svaka utakmica pobijediti čak i kad si bolji na terenu. To je sport! S obzirom na sve remi je ok! Čestitam i ekipi Sarajeva na čvrstoj i dobroj igri”, napisao je Tegeltija pa dodao: “Ovi k'o fol novinarima – hejterima iz Sarajeva, koji su već zaključili da je gol postignut iz ofsajda: Rekoh vam štedite otrov, trebat će vam još! Inače, Kvržić nije bio u ofsajdu, a igrači koji jesu nisu učestvovali u golu, stručnjaci!”

Nije se tu prvi čovjek Borca zaustavio te je uz priloženu fotografiju pokušao opravdati očiti ofsajd u kojem se našao igrač Borca.

“A ako je Kvržić i bio u ofsajdu, to bi jedino mogao da kaže VAR jer stoji u liniji s odbramenim igračem. U svakom slučaju idemo dalje i sigurno koračamo ka našem cilju, nedjelja veliki derbi sa Zrinjskim u 19:45”, poručio je Tegeltija.

Vezano | Sarajevo vodilo do 94. minute, Borac izjednačio u posljednjim momentima 

Podsjetimo, Borac i Sarajevo su podijelili bodove u zaostaloj utakmici 2. kola Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1.

Sarajevo je povelo golom Hasića, a Kvržić je izjednačio u petoj minuti sudijske nadoknade. U narednom kolu Borac dočekuje Zrinjski, a Sarajevo gostuje Igmanu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje