Stevanović novi saigrač Emira Spahića (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miroslav Stevanović od danas novi igrač Seville

Stevanovic

Stevanović je 1.januara doputovao u Sevillu na ljekarske pretrage nakon kojih bi trebalo uslijediti i potpisivanje ugovora sa ovim španskim prvoligašem. Mladi veznjak naše reprezentacije već sutra bi trebao biti i zvanično predstavljen kao novi igrač ovog kluba. Iako još uvijek nema zvaničnih podataka koliko će Stevanovićev dosadašnji klub Vojvodina zaraditi od ovog transfera u medijima se piše da bi visina njegovog obeštećenja mogla iznostiti oko tri miliona eura. 

Stevanović je nastupima u dresu reprezentacije BiH brzo stekao simpatije ljubitelja fudbala u našoj zemlji, pomoć da se adaptira u novoj sredini ne sumljamo da će mu pružiti kapiten reprezentacije Emir Spahić. 

Sevilla se trenutno nalazi u maloj rezultatskoj krizi ali se iskreno nadamo da sa našim reprezentativcima u narednim utakmicama to biti prošlost.

U toku dana bi trebali biti poznati i svi ostali detalji oko ovog transfera, prema do sada dostupinim informacijama Stevanović bi sa Sevillom trebao potpisati ugovor na četri godine.

Stevanović je za našu reprezentaciju odigrao pet utakmica te je postigao i jedan gol. Član Vojvodine je od 2009. godine, a boravio je i na pozajmicama u Paliću i banjalučkom Borcu. Za Vošu je odigrao 69 utakmica u kojim je postigao 12 pogodaka. 

Tuzlanski.ba