Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slavlje u Napulju izmaklo kontroli: Desetine ozlijeđenih

Preuzmite sliku

Slavlje u Napulju povodom osvajanja prvenstva po prvi put u 33 godine otelo se kontroli i nažalost nije prošlo bez povrijeđenih.

Zdravstvene vlasti u Napulju saopštile su da su 203 osobe potražile pomoć hitnoj službi tokom noći, uključujući 22 osobe s kritičnim povredama “crvene razine” i 75 sa “žutom razinom” teških, ali ne i životno opasnih stanja.

Vezano | Slavlje na koje se čekalo 33 godine: Napolitanci Scudetto slavili čitave noći 

Glasnogovornica zdravstvene službe Anna Tagliaferri rekla je da brojka nije neuobičajeno visoka, jer bilo koja od većih bolnica u Napulju rutinski prima čak 200 slučajeva hitne pomoći na “normalan” dan.

Očekivala se divlja zabava zbog osvajanja naslova “Scudetto” i vlasti su poduzele nekoliko koraka kako bi pokušale obuzdati rizike za javni red.

U nepovezanom incidentu, jedan je muškarac preminuo od rana iz vatrenog oružja. Načelnik Napulja Claudio Palomba rekao je za javni radio RAI da pucnjava nema “nikakve veze sa proslavama”.

Prijatelji i rodbina žrtve prostrijelnih rana, identificirane kao muškarac u 20-ima s kriminalnim dosjeom, uništili su hitnu pomoć u koju je hitno prevezen, objavile su ANSA i druge talijanske novinske agencije.

Policija istražuje smrt, rekao je Palomba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje