Senijad Ibričić: Došao sam u klub koji je apsolutni hit u Turskoj!
Foto: Tuzlanski.ba

Senijad Ibričić novi je igrač turskog Kasimpasa Spora, a naš reprezentativac ugovor sa novim klubom je potpisao nakon što je svojevoljno napustio Gaziantepspor.

ibrosakasimpasom- Nije istina da je klub raskinuo ugovor sa mnom i dao mi otkaz, nego sam ja svojom voljom odlučio da pređem u Kasiampasa SK, jer smatram da je to dobar potez za moje lično napredovanje. - govori Senijad Ibričić.

- Kasimpasa je apsolutni hit turske lige i nadam se da ću im pomoći da se izbore za nastup u Europa Ligi koji je izgledan ukoliko klub odigra dobro u nastavku sezone, što vjerujem da hoće. - smatra naš reprezentativac.

- Saigrači su me primili jako lijepo i ovdje vlada odlična atmosfera, za šta su zaslužni i trener i njegovi saradnici koji me sa svakim novim razgovorom uvjere još više kako sam došao u pravi klub. - zaključuje Senijad Ibričić koji je ugovor sa Kasimpasa Sporom potpisao do kraja tekuće sezone kao posuđen igrač moskovskog Lokomotiva.

Kasiampasa Spor je nakon odigrane polusezone devetoplasirani tim turske Super Lige sa 23 osvojena boda, tri manje od četvrtoplasiranog Fenerbahcea čija pozicija vodi u Europa Ligu.

Bivši Ibričićev klub Gaziantepspor, za koji nastupa naš Haris Medunajnin, na 14. je poziciji prvenstva sa 20 osvojenih bodova.

Reprezentacija.ba / Tuzlanski.ba