Selektor Sušić: Ko nastavi karijeru u Kini nek zaboravi na reprezentaciju
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što je prelazak Stevanovića u Sevillu konačno realizovan, oglasio se i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić. Upravo je popularni Pape Stevenoviću pružio priliku da zaigra za izabranu vrstu naše zemlju.

selektor susicPape je istakao da je Sevilla veliki klub, te da ne sumnjam u kvalitet našeg reprezentativca. Također, Sušić je rekao da ne treba odmah očekivati čuda, te da Stevenoviću treba dati malo vremena da se adaptira.

Na pitanje šta misli o skoro dogovorenom transferu Zvjezdana Misimovića u Kinu, Sušić je istakao da je to njegova privatna stvar. Osim toga Sušić je dodao da nije siguran koliko može računati na Misimovića ukoliko se transfer zaista desi. Pored transfera Misimovića u Kinu, još jedan naš reprezentativac ima unosnu ponudi iz Kine. Riječ je o Adnanu Zahiroviću, kojem je Sušić jasno poručio da zaboravi na reprezentaciju ukoliko ode u Kinu.

Zlatan Muslimović je prvi reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je zaigrao u Kini, ali i pored dobre forme i golova Sušić ga nije zvao u selekciju.

Federalna.ba / Tuzlanski.ba