Saigrači Saida Husejnovića negoduju zbog visine njegove plate!
Foto: Tuzlanski.ba

Transfer bosanskohercegovačkog nogometaša Saida Husejnovića iz Sarajeva u bugarski CSKA mogao bi napraviti probleme klubu iz Sofije, prenosi B92.

saidNaime, prema pisanju bugarskih medija dolazak Husejnovića mogao bi naljutiti njegove nove saigrače zbog njegove plaće.

On bi godišnje zarađivao 250.000 eura, što je prema bugarskim medijma visoka plaća za njihove standarde i to bi moglo proizvesti sukobe u CSKA. Slične probleme imao je ruski Zenit zbog plaća Hulka i Aksela Vitsela.

Njegova plaća predstavlja problem posebno zbog činjenice što su čelnici CSKA predložili svojim igračima smanjenje plaća, kako bi se klub lakše izborio s financijskom krizom.

Husejnović je karijeru počeo u tuzlasnkoj Slobodi, potom se tri godine pokušavao izboriti za mesto u Bundesligi, u Verderu i na pozajmici u Kaiserslauternu, da bi 2011. stigao u Sarajevo.

On je posebno blistao proteklog ljeta u kvalifikacijama za Ligu Europe kada je postigao nekoliko golova, a posebno se istaknuo u susretima protiv najvećeg rivala CSKA, Levski iz Sofije.

Tuzlanski.ba