Foto: Tuzlanski.ba

Na najbolji mogući način naš reprezentativac Edin Džeko je započeo 2013 godnu.

dzeko stoke

U okviru 21.kola Engleske premijer lige Man City na svom terenu savladao je Stoke rezultatom 3:0. Strijelac prvog gola za građane bio je Zabaleta u 46 minuti. U nastavku utakmice City je konstantno vršio pritisak na gol Asmira Begovića, Edin Džeko koji je igrao od prve minute mrežu svog reprezentativnog kolege pogađa u 56 minuti, dobija žuti karton zbog načina na koji je proslavio pogodak. A nakon što je zatresao mrežu Begovića Džeko je natpisom na majici "Happy New Year" čestitao novu godinu navijačima na stadionu.

Do kraja utakmice Begović je kapitulirao i po treći put kada je sa bijele tačke u 74 minutu primio pogodak a strijelac je bio Aguero. Begović brani u životnoj formi u novu godinu je sa svojim timom ušao sa samo tri poraza i svega 17 primljenih golova u 20 odigranih kola. Ali danas su im tu statistiku pokvarili fudbaleri aktuelnog šampiona Engleske.

dzeko twet

Edin Džeko se prije nekoliko trenutaka oglasio i na društvenoj mreži Twitter sa porukom "Happy New Year To Everybody" uz poruku postavio je i ovu sliku:

dzeko proslava

I mi tebi Edine želimo Sretnu novu 2013 godinu, puno zdravlja, sreće i golova i da nas odvedeš zajedno sa svojim saigračima iz reprezentacije put Brazila.


CIT 2 STO 0 @SpheraChannel by SpheraChannel

Tuzlanski.ba