U prvoj utakmici drugog kola WWIN lige Bosne i Hercegovine Sloboda je večeras ugostila Posušje, a gosti su došli do pobjede rezultatom 2:0.

Na samom početku primjetan je bio zanimljiv potez trenera Slobode, Marka Maksimovića, koji je na teren poslao čak pet igrača zaštićenog godišta. Karta mladosti crveno-crnih ipak nije bila dovoljna za osvajanje prvih bodova pred domaćom publikom. 

Sloboda je imala inicijativu i mreže su mirovale sve do 37. minute, kada gosti dolaze u vodstvo. Jenjić je pogodio glavom za 0:1.

Pogodak je praktično postignut iz prvog ozbiljnijeg napada gostiju. Jenjić je bio zaboravljen od odbrambenih igrača i uslijedila je kazna.

Na početku drugog poluvremena gosti su udvostručili vodstvo.

Rozić je zaobišao golmana Slobode, pogodio stativua zatim iz drugog pokušaja zabio za 0:2. Par minuta kasnije Posušje je moglo do trećeg pogotka ali je lopta otišla preko gola. 

Sloboda je preuzela inicijativu, stvorila nekoliko prilika ali do promjene rezultata nije došlo pa ekipa Posušja bilježi drugu pobjedu u isto toliko susreta i sa Tušnja odnosi punu plijen.