Prijedlog kandidata za „IZBOR SPORTISTE TUZLA 2012“
Foto: Tuzlanski.ba

Sportski savez Općine Tuzla, pod pokroviteljstvom Općine Tuzla, organizira sportsku manifestaciju „Izbor sportiste Tuzla 2012".

sport1Ovom prilikom sumiraju se postignuti sportski rezultati i po osnovu istih na prigodan način dodjeljuju priznanja pojedincima i ekipama. Da bi ova značajna i tradicionalna sportska manifestacija bila organizirana, Vaš klub – organizacija treba da izvrši kandidovanje svojih sportista, ekipa, trenera, sportskih radnika i sponzora a u skladu sa Pravilnikom o Izboru sportiste godine koji Vam u prilogu dostavljamo.

Stručni žiri kojeg imenuje Organizacioni odbor manifestacije vrednuje samo jedan rezultat, a ukoliko dva ili više takmičara ima isti broj bodova, bolji je onaj sportista koji ima medalju tj. onaj koji je bolje plasiran.

U slučaju istog broja bodova i istog plasmana prednost ima ekipa ili pojedinac koji su prošli kvalifikacije. Ukoliko je prvi rezultat jednak po svim gore navedenim karakteristikama uzima se u obzir drugi najbolji rezultat, a ako nema drugog rezultata ili je i drugi rezultat jednak, prvi rezultat se utvrđuje na osnovu boljeg rezultata koji je osvojila nacionalna reprezentacija.

U slučaju da se ne može na osnovu kriterija iz ovog člana ocijeniti najbolji rezultat onda će žiri dodavanjem dodatnih bodova odlučiti o najuspješnijem. Glasanje se podrazumijeva samo za konkurenciju najuspješnijeg sportistu Općine Tuzla.

Klubovi ekipnih sportova (sportske igre) mogu kandidovati po jednog sportistu za izbor u pojedinačnoj konkurenciji. Ekipama i pojedincima koji su ostvarili pravo nastupa na evropskim i svjetskim prvenstvima putem kvalifikacija, uzimaju se rezultati u vrednovanje za izbor najuspješnijih ekipa i pojedinaca.

Uz prijedloge obavezno je dostaviti zvaničnu dokumentaciju sa održanog takmičenja (od 01.01. do 31.12.) iz koje se vidi broj učesnika, ekipa i država, nivo takmičenja, rezultat i plasman, te potvrdu Strukovnog saveza o vjerodostojnosti i validnosti navedene dokumentacije, u protivnom kandidat se neće uzimati u razmatranje, niti će se bodovati.

Priznanja se dodjeljuje u slijedećim kategorijama:

a) najboljim sportistima iz oficijelnih olimpijskih sportova:

- najuspješniji sportista godine 1

- najuspješniji seniori (preko 18 godina) od 1 do 3 mjesta

- najuspješniji juniori (do 18 godina) od 1 do 3 mjesta

- najuspješniji kadeti (do 16 godina) od 1 do 3 mjesta

- najuspješnije ekipe od 1 do 3 mjesta

- najuspješniji treneri od 1 do 3 mjesta

b) najboljim sportistima iz prepoznatih olimpijskih sportova i ostalih sportova:

- najuspješniji sportista 1

- najuspješnije ekipe od 1 do 3 mjesta

- najuspješniji treneri od 1 do 3 mjesta

c) najboljim sportistima iz oficijalnih paraolimpijskih sportova:

- najuspješniji sportista 1

- najuspješnije ekipe 1

- najuspješniji treneri 1

d) najboljim sportistima iz prepoznatih paraolimpijskih sportova:

- najuspješniji sportista 1

- najuspješnije ekipe 1

- najuspješniji treneri 1

- tri zaslužna sportska radnika,

- tri najuspješnija sponzora u sportu.

Molimo Vas da se striktno pridržavate uputa i Pravilnika za vrednovanje sportista i ekipa i da svoje prijedloge dostavite najkasnije do 28. januara 2013. godine na adresu:

Sportski savez Općine Tuzla: Bosne Srebrene b.b. (SKPC „ Mejdan") 75000 Tuzla

Dodatne informacije mogu se dobiti na tel/fax 035/315-440 ili 035/315-441.

Prijedlozi dostavljeni poslije datog roka i bez valjane dokazne dokumentacije neće se uzeti u razmatranje.

Sportski savez Općine Tuzla / Tuzlanski.ba