Nakon epizode u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je nastupao za Sharjah FC, Pjanić se vratio u Evropu.

Pjanić prošao ljekarske preglede, pa poručio: CSKA je veliki klub, ruska liga je na visokom nivou
Foto: x.com | Godišnje će zarađivati milion eura

Bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić uspješno je završio ljekarski pregled, a uskoro će i službeno postati novi igrač moskovskog CSKA.

Bivši reprezentativac BiH u razgovoru za rusku novinsku agenciju TASS otkrio je razloge koji su ga naveli da izabere transfer u Rusiju.

"Moj ljekarski pregled je prošao dobro, sve je u redu, kasnije ćete saznati sve o ugovoru. Zašto sam odlučio da dođem u ruski klub? Jer CSKA je veliki klub i siguran sam da ću učiniti mnogo dobrih stvari. Očekivanja od ruske lige? Mislim da je nivo u ligi visok, jer su tu dobri timovi i igrači. Zbog toga sam veoma sretan što sam se pridružio CSKA", poručio je Pjanić.

Nakon što se krajem juna rastao s ekipom Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Miralem Pjanić je poslije dugotrajnih pregovora odlučio prihvatiti ponudu moskovskog CSKA. Prema navodima ruskih medija, godišnja zarada bosanskohercegovačkog veznjaka iznosit će milion eura.

Trener ekipe CSKA je srbijanski stručnjak Marko Nikolić, a klub trenutno zauzima šestu poziciju u ruskoj Premijer ligi s 14 osvojenih bodova nakon devet odigranih utakmica. Iako je CSKA šest puta osvajao titulu ruskog prvaka, na novu šampionsku titulu čeka još od 2016. godine.