Pjanić: Želim odvesti svoju domovinu na svjetsko prvenstvo u Brazil
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbaler Rome, Miralem Pjanić u posljednje vrijeme pruža sjajne partije sa svoj klub, a popularni "Mali princ" ne krije kako mu laska kako se za njega interesuju najveći europski klubovi.

pjanic-bih

"Jedno vrijeme sam bio povrijeđen, a u tom periodu trener je bez mene sklopio formaciju koja je funkcionisala prema njegovim planovima, tako da je trebalo malo više vremena da se vratim u prvi tim. Sretan sam kad igram i to mi je najvažnije", kaže Pjanić.

Jedan od najuspješnijih bh. nogometaša kaže da bi lagao kad bi rekao da mu ne laska interes najvećih europskih klubova poput Barcelone. Ipak, ne zamara se previše transferima, promjenom kluba ili mijenjanjem sredine, već mu komplimenti daju novi motiv da još bolje igra.

"Bilo je lijepih trenutaka u mojoj karijeri, no igranje u dresu reprezentacije za svoj narod i to posebno u Zenici je nešto posebno i neuporedivo sa bilo čim drugim. Želim odvesti svoju reprezentaciju i domovinu u Brazil na svjetsko prvenstvo i nadam se kako ću uspjeti u tome, jer moji saigrači i ja smo na pravom putu da napravimo taj veliki uspjeh," kaže Pjanić.

Reprezentacija.ba / Tuzlanski.ba