Pape u Ljubljani sa dva napadača! Pjaniću uloga "playmakera"!
Foto: Tuzlanski.ba

Slovenija i Bosna i Hercegovina susrest će se 6. februara u 18 sati na Stadionu "Stožice" u Ljubljani.

sastavslovenijanovoVjerovatno nikada više povrijeđenih pozvanih igrača nije imao selektor Safet Sušić za neku utakmicu kao za prijateljski meč koji Zmajeve očekuje 6. februara protiv Slovenije u Ljubljani. Srećom, utakmica se ne igra za bodove, pa se nadamo da ćemo u nastavku kvalifikacija, kao i u Brazilu 2014. godine imati znatno manje problema sa povredama.

Najviše otkaza Pape ima na bekovskim pozicijama gdje je ostao prvobitno bez Salihovića i Mujdže, a kasnije i alternative u vidu Kvesića. Kako saznajemo Safet Sušić najbliži je opciji da protiv Slovenije izvede sastav u kojem će osim neupitnog Begovića na golu naše reprezentacije, na stoperskim pozicijama zaigrati Spahić i Zukanović.

Na desni bek će vjerovatno Ognjen Vranješ, a lijevo Senad Lulić. Ne treba zaboraviti činjenicu da Zukanović može igrati lijevog beka, baš kao i Vranješ stopera, što otvara neke nove taktičke mogućnosti, koje bi u prvu postavu dovele Vršajevića, a Luliću dale znatno ofanzivniju ulogu.

U veznom redu najdefanzivniji bit će Zahirović, a u odbrambenim zadacima do njega će stajati Medunjanin koji će prilikom posjeda lopte od strane naše reprezentacije imati dozvolu krenuti u napad.

Stevanović će na lijevo krilo, a Pjanić će imati ulogu glavnog kreatora igre, te će ordinirati više uz desnu aut liniju, na poziciji koju igra i u Romi. Svakako, u napadu će od prve minute zaigrati Džeko i Ibišević, a moguće je da napadač Stuttgarta dobije zadatak da u trenucima u kojima nemamo loptu u posjedu mora se vratiti na poziciju desnog krila, baš kao što je to bio slučaj u Atini protiv Grčke.

Sušić na raspolaganju ima 17 igrača i kako je najavio svi pozvani će dobiti priliku da pokažu svoje umijeće, te svojim zalaganjem osiguraju svoje mjesto u prvoj postavi Zmajeva u utakmici protiv Grčke 22. marta u Zenici.

Slovenija i Bosna i Hercegovina susrest će se 6. februara u 18 sati na Stadionu "Stožice" u Ljubljani.

Reprezentacija.ba / Tuzlanski.ba