Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osmanhodžić: Igrali smo dobre utakmice ali nismo osvajali bodove, sada nam se to vratilo

Preuzmite sliku

Borbena Sloboda pobijedila je Sarajevo sa 2:0 u 17. kolu Premijer lige BiH, te je stigla do veoma vrijednih bodova u borbi za opstanak, dok je s druge strane prekinuta mini-serija gostiju od dva trijumfa.

Poslije ubačaja sa lijeve strane, golman Šahinović je otišao u praznu, lopta je došla do Vranješa koji slabo šutira, ali je snalažljiv bio Mehmedović koji trese mrežu za radost domaćina. I 88. minuti Kapetanović je postavio konačnih 2:0.

Vezano | Vrijedni bodovi: Sloboda zasluženo savladala Sarajevo i ostvarila treću osvosezonsku pobjedu 

Adnan Osmanhodžić, trener Slobode, imao je mnogo više razloga za zadovoljstvo.

“Igrači su svjesni sutacije. I prije utakmice rekao sam da smo odigrali dosta dobrih utakmica, ali nismo osvajali bodove. Možda nam se to danas vratilo. U drugom dijelu smo se, što svjesno, što zbog protivnika, povukli. Sarajevo je imalo prilika, ali sreća je bila na našoj strani”, rekao je Osmanhodžić, koji je krakto najavio naredni meč:

“Posušje je odlična ekipa. Ići ćemo da se nadigravamo. Imamo problema s povrijeđenim igračima, ali šta je tu je, na krilima ove pobjede idemo po nove bodove”.

U narednom kolu dakle Sloboda putuje u Posušje, dok je duel Sarajeva sa Željezničarom otkazan za proljeće naredne godine.

Nakon susreta svoj osvrt i viđenje susreta dao je i trener Adnan Jahić:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje