Na Philips stadionu, Nizozemska je zasluženo slavila pobjedu rezultatom 5:2 u prvom kolu Lige nacija. 

Nizozemci su imali dosta veći posjed lopte i veći broj stvorenih šansi tokom cijelog susreta, te su na kraju slavili zasluženu pobjedu rezultatom 5:2.

Nizozemska je povela u 13. minuti susreta. Simonsov šut je izblokiran, lopta je došla do Zirkzeea, a napadač Manchester Uniteda je neobičnim udarcem glavom matirao Vasilja za 1:0 Nizozemaca.

BiH je izjednačila u 27. minuti susreta. Huseinbašić je uposlio Demirovića koji je majstorski pogodio za izjednačenje rezultata.

Vezani članak Demirović pogodio za Zmajeve i izjednačio rezultat protiv Nizozemske

U 42. minuti velika šansa za domaće. Reijnders i Zirkzee su odigrali dupli pas, a veznjak Milana je pogodio prečku te je ostalo 1:1.

Nizozemska je povela u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Reijnders je majstorski prošao kroz gotovo cijelu našu odbranu i na kraju rutinski pogodio mrežu Vasilja za 2:1.

U 56. minuti novi pogodak u mreži Vasilja.Vrhunska akcija Nizozemaca, Reijnders je uposlio Gakpa koji je postigao gol na praznu mrežu za 3:1 Oranja.

U 73. minuti debitant Bajraktarević je fantastičnom dubinskom loptom uposlio Edina Džeku kome nije bilo teško postići gol za 3:2. Nakon toga slijedi sjajan momentum za Zmajeve u kojem nažalost nismo mogli postići pogodak za izjednačenje. 

Vezani članak Edin Džeko pogodio na sjajnu asistenciju Bajraktarevića!

U 88. minuti Nizozemci postižu pogodak za 4:2. Udarac Timbera je izblokirao Gazibegovića nakon čega je intervenisao Vasilj, a lopta je stigla do Weghorsta koji je pogodio praznu mrežu za 4:2.

U sudijskoj nadoknadi domaći postižu peti pogodak. Simons je šutirao, lopta na putu ka golu zakačila jednog od naših reprezentativaca te prevarila Vasilja i završila iza njegovih leđa.