Foto: Tuzlanski.ba

15. Međunarodni turnir u fudbalu koji se održao u Austrijskom gradu Linzu bez izgubljene utakmice pripao mališanima škole fudbala FK. Sloboda Tuzla

turnir austija1

Mlade nade sa Tušnja osvjetlale su obraz tuzlanskog fudbala na jakom Međunarodnom turniru u Austriji, crveno-crni dječaci uzrasta do 14 godina u finalu su pobjedili ekipu Linza rezultatom 2:0. 

Pobjednik u kategoriji do 10 godina bila je ekipa  "SK Sturm Graz" dok je  SV Darmstadt 98 bila najuspješnija ekipa u kategoriji dječaka do 12 godina.

Posebno treba istaknuti izvrsnu atmosferu i organizaciju tokom trajanja ovog turnira, posjeta utakmica takođe je bila na zavidnom nivou. FK. Sloboda na ovom turniru se takmičila u sve tri kategorije U-10; U-12 i U-14 ali najviše uspjeha imali su u najstarijoj kategoriji jer su i gurpu i knockout fazu takmičenja odigrali bez izgubljene utakmice.

Takođe važno je istaknuti da su polaznici škole fudbala FK. Sloboda u posljednjim trenutcima potvrdili pijavu o učešću na turniru razlog je vjerovatno bio onaj finansijke prirode. Ovo je još jedan dokaz da Tuzla i Bosna i Hercegovina posjeduju sjajne talente koji samo trebaju dobre uslove za rad kako bi ostvarili fantastične rezultate.

"Mališani iz Tuzle sasvim zasluženo su pobjedili na ovom turniru, cijelo vrijeme su igrali kvalitetn i fair-play fudbal, igrali su taktiči dobro i atraktivno, od srca im čestitam" rekao je jedan od organizatora Thomas Haberler.

[caption id="attachment_25358" align="alignnone" width="640"]turnir austijaTuzlanski mališani slave pobjedu u finalu [/caption]

Na turniru je učestvovalo ukupno 16 ekipa, polaznike škole fudbala FK. Sloboda Tuzla predvodio je trener Nermin Hasić. 

Njihov talenat nije ostao nezapažen ni kod predstavnika drugih klubova, pa otuda ni ne čude pozivi za učešće na nekoliko Međunarodnih turnira u ovoj godini.

Tuzlanski.ba