Mlade nade F.K Sloboda bilježe uspjeh na turniru u Austriji
Foto: Tuzlanski.ba

U Austrijskom gradu Linzu svake se godine 2 i 3 januara tradicionalno održava Međunarodni turnir u fudbalu za djecu uzrasta do 14 godina (1999 godište i malđi).

1999

Na ovom turnuru učešće je uzelo 16 ekipa među kojima su i mlade nade škole fudbala FK. Sloboda Tuzla koje predvodi trener Nermin Hasić.

Prvog dana turnira mladi fudbaleri Slobode ostvarili su stopostotni učinak, čime su obezbjedili prvo mjesto u grupi i prolaz knockout fazu turnira.

- FK.Sloboda Tuzla - Austria Salzburg (prva utakmica 3:2) i (druga utakmica 3:1)

- FK.Sloboda - Lokomotiva Leipzig (prva utakmica 5:2) i (druga utakmica 4:1)

- FK.Sloboda - Takaef Donau Linz (prva utakmica 4:2)

Drugog ujedno i posljednjeg dana turnira dječaci sa Tušnja igrati će još jednu utakmicu u grupi protiv domaćina Takaef Donau Linz, nakon ovoga će uslijediti knockout faza takmičenja gdje će se sastati prvoplasirane ekipe iz četri grupe. Iskreno se nadamo da će jedna od najperspektivnijih omladinskih selekcija FK. Sloboda izboriti dobar rezultat na ovom turniru. Njihov talenat nije ostao nezapažen ni kod predstavnika drugih klubova, pa otuda ni ne čude pozivi za učešće na nekoliko Međunarodnih turnira u ovoj godini.

Takođe treba istaknuti da su i ove godine naši mladi fudbaleri izvrsno dočekani od strane domaćina Takaef Donau Linz kao i od predstavnika naše dijaspore u ovom Austrijskom gradu.

Tuzlanski.ba