Foto: Tuzlanski.ba

West Ham je objavio plan koji podrazumijeva kupovinu vrhunskog napadača.

west-ham-united

London podrhtava! I to njegov istočni dio. Suvlasnik West Hama David Sullivan raspalio je maštu navijača objavom da planira da dovede ni manje, ni više, nego - Zlatana Ibrahimovića!

Da, dobro ste pročitali.

Jedan od najboljih napadača današnjice mogao bi da zaigra za Čekićare, spremne da izdvoje ozbiljan novac za njegov potpis. Plan je poduprt činjenicom da se West Ham od jeseni seli sa Upton parka na moderni Olimpijski stadion, kapaciteta 80.000 mjesta i da već ove sezone igra značajnu ulogu u Premijer ligi.

S tim da namjerava proboj na vrh.

Volio bih da kupimo Zlatana! Ima 34 godine, ali je i dalje veliki igrač. Jedino ne znam hoće li pristati da igra za nas“, rekao je Sullivan.

zlatan-ibrahimovic-west-ham

Podsjetimo, napadaču Paris Saint Germaina u junu ističe ugovor sa francuskim prvakom. Neće ga produžiti, a poslije priznanja da ima pozive iz Premijer lige čini se da je njegova selidba na Ostrvo izvjesna.

Ibrahimović ne bi bio jedino vrhunsko pojačanje West Hama.

„Naša sadašnja ekipa je najbolja koju smo imali u posljednjh šest godina. Sigurno ćemo je dodatno osnažiti na ljeto kako bismo naredne sezone bilo bolji. Postoji dosta premijerligaških fudbalera kojima smo spremni da pošaljemo ponude, riječ je o vrhunskim golgeterima, međutim, ne mogu da ih imenujem“.

Nije tajna, drugo ime na listi želja Slavena Bilića je Cristian Benteke iz Liverpoola.

Napravili smo listu od deset napadača iz svih krajeva Evrope, veći dio budžeta za ljetnja pojačanja potrošićemo baš na potpis centarfora“, rekao je Sullivan.

A šta će reći Ibra? (mozzartsport.com)