Večeras su odigrane utakmice 3. kola Lige prvaka u grupama E, F, G i H, javlja Anadolu Agency (AA).

Barcelona je slavila u susretu protiv bjeloruskog Bate Borisova. Najbolji strijelac bio je Rakitić koji je za vodstvo pogodio u drugom poluvremenu, a nakon toga u 65. minuti pogađa za konačnih 0:2.

U zanimljivom duelu između Bayer Leverkusena i Rome bilo je osam golova. Leverkusen je u četvrtoj minuti poveo protiv Rome pogotkom Chicharita koji pogađa i za 2:0, u 19. minuti. Roma u 38. minuti susreta smanjuje razliku pogotkom De Rossija kome je asistirao bh. internacionalac Miralem Pjanić, koji i sam postiže gol u 54. minuti susreta. Konačni rezultat utakmice je 4:4.

Zagrebački Dinamo je na svom "Maksimiru" dočekao grčki Olympiakos koji je golom Browna poveo u 79. minuti za konačnih 0:1.

Arsenal je slavio rezultatom 0:2 u utakmici s njemačkim Bayernom u Engleskoj, dok je bez golova završen duel između ukrajinskog Dynamo Kyiva i engleskog Chelseaja.

Portugalski Porto na svom "Estádio Do Dragão" bio je nezgodan domaćin izraelskom Maccabi Tel Avivu, a utakmica je završila rezultatom 2:0 u koristi Portugalaca.

Ruski Zenit St. Petersburg savladao je francuski Lyon rezultatom 3:1.

Slavila je i španska Valencia u utakmici protiv belgijskog Genta rezultatom 2:1. Španci su slavili već u 16. minuti golom Feghoulija dok u 42. minuti Gent izjednačava golom Foketa. Autogolom Mitrovića u drugom poluvremenu Valencija pobjeđuje s konačnih 2:1.