Foto: Tuzlanski.ba

Fudbalska reprezentacija Japana, i pored apsolutne dominacije, poražena je u nedjelju od Kostarike rezultatom 0:1 (0:0) u susretu grupe “E“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

Na stadionu “Ahmad bin Ali“ u katarskom Al-Rayyanu odigran je susret drugog kola grupe “E“, a snage su odmjerile selekcije Japana i Kostarike.

Japan je ostavio nešto bolji dojam u prvom poluvremenu, bili su značajno borbeniji i ofanzivniji u napadu, međutim nakon 45 minut igre niti jedna od reprezentacija nije zabilježila šut u okvir gola. Stoga je i ishod prvog poluvremena bio 0:0.

Odličan početak Japanaca u drugom poluvremenu, u par minuta su u dva navrata zaprijetili golmanu Kostarike Keyloru Navasu. Apsolutna dominacija Japana u drugom poluvremenu, no nikako nisu uspjeli doći do ozbiljnije prilike da zaprijete Kostariki.

Onda je stigao “hladan tuš“. Nakon greške japanske odbrane u 81. minuti, Keyser Fuller je došao do lopte, šutirao lijevom nogom, a iako je golman Japana Shuici Gonda vrhovima prstiju dotakao loptu ona je završila u mreži. Utihnuli su navijači Japana na stadionu “Ahmad bin Ali“.

Japanci su pokušali do kraja susreta poravnati rezultat, međutim bez uspjeha. Kostarika je uspijela praktično iz ničega osvojiti tri boda, što potvrđuje i statistika ovog susreta. Japan je imao 13 šuteva, od čega tri u okvir gola, dok je Kostarika imala svega tri, od kojih je jedan išao u okvir i ispostavilo se na kraju bio pobjedonosni pogodak.

Nakon prvog susreta drugog kola grupe “E“ Španija je prva na tabeli s tri boda, isto toliko imaju i drugi Japan i treća Kostarika, dok je Njemačka posljednja bez bodova.