Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jahić: “Pristup igri najbolje pokazuje rezultat”, Bekić: “Bitno je da smo pobijedili, okrećemo se Tuzla Cityju”

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su u Sarajevu sa visokih 8:2 savladali ekipu Batona. 

Nakon utakmice izjavu za zvaničnu stranicu kluba iz Rudarske 2, dali su trener ‘crveno-crnih’ Adnan Jahić i Amer Bekić, strijelac 4 pogotka u današnjem meču.

Vezano | Kup BiH: Fudbaleri Slobode slavili ubjedljivu pobjedu u Sarajevu, Bekić četiri puta pogađao mrežu 

“Nama je bio cilj da prođemo u 2. fazu Kupa. Međutim, kada god idete protivniku, bez obzira u kojem rangu se takmičio, morate izvesti najbolju postavu koju imate u tom momentu. Mi danas uopšte nismo kalkulisali sa sastavom. Izveli smo najjaču postavu. Kup je takav, često se dogode i iznenađenja, ukoliko se sastav miksa previše, tako da možemo biti zadovoljni pristupom igrača, na kraju krajeva i igrom, a to se vidi po rezultatu. Također, želim pohvaliti domaćina na jednom finom gostoprimstvu. Znamo uvijek kako je kada je faza Kupa, znaju se dešavati loše stvari, a današnja domaća ekipa nije igrala grubu igru, te im čestitam na fer gostoprimstvu”, istakao je Jahić.

“Čestitao bih momcima i stručnom štabu. Morali smo ući 100% u utakmicu. Hvala Bogu da smo pobijedili i to je najbitnije. Nećemo biti euforični. Za vikend nas očekuje derbi utakmica protiv Tuzla Cityja, te se okrećemo pripremi istoj, i nadamo se pobjedi”, poručio je Bekić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje