Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iznenađenje kola: Odlični Salines u Mejdanu savladao favorizirane Mostarce (FOTO)

Preuzmite sliku

FC Salines iz Tuzle je ekipa o kojoj smo nedavno pisali, dokaz da su ovi momci uistinu svijetla sportska priča u Tuzli su i rezultati koje ostvaruju u okviru Premijer futsal lige BiH. Ekipa Salinasa je večeras u maloj dvorani SKPC Mejdan napravila veliko iznenađenje, savladavši prvog pretendenta za titulu, FC Mostar SG ‘Staklorad’, rezultatom 4:3, u okviru 3. kola.

Domaći su odigrali odličan susret pred oko 150 gledalaca. Salinas je prvi stigao do prednosti u trećoj minuti preko Armina Imšića, već u 6. minuti rezultat je poravnao kapiten Marijo Aladžić. U 13. minutugostujuću ekipu u vodstvo dovodi Vedran Marić. U prvom poluvremenu gosti iz Mostara pokazali su više te dominirali tokom prvog dijela susreta.

U drugom poluvremenu, preokret ekipe Salinesa. Najprije u 24. minuti na 2:2 poravnao je kapiten domaćih, Semir Salamović, a samo dva minuta kasnije prednost od 3:2 na radost publike u Mejdanu donosi Jasmin Spahić. Salines je u 29. minutu postigao još jedan pogodak, kada je na 4:2 povisio Mirnes Mulavdić. Stari Grad dolazi do trećeg gola kojeg je postigao kapiten Marijo Aladžić. Konačan rezultat utakmice 4:3.

Salines je ovim napravio iznenađenje 3. kola i zabilježio drugu pobjedu u prvenstvu.

U narendom kolu Salines gostuje u Istočnom Sarajevu kod Tanga, dok Mostarci putuju u Trebinje. (Tuzlanski.ba | Foto: V. Živković)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,