FK Sloboda: Zvanično predstavljen novi trener (AUDIO)
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što su imenovani na mjesto predsjednika UO FK "Sloboda" odnosno šefa stručnog štaba Azmir Husić i Smajil Karić na današnjoj konferenciji za medije obratili su se javnosti.

sloboda press14.2

Prvi zadatak UO FK "Sloboda" nakon ostavke Denisa Sadikovića bio je imenovanje novog šefa stručnog štaba, iako su navijači kao i mnogi simapatizeri priželjkivali da će to biti Sakib Malkočević do toga ipak nije došlo. Malkočević se nije htio prihvatiti kormila kluba sa Tušnja, pa se krenulo ka drugim riješenjem a na kraju se ispostavilo da je to Smajil Karić koji na mjesto trenera došao kako smo nezvanično saznali na preporuku Denisa Sadikovića.

Smajilu Kariću Slobodina klupa je deveta po redu a prije Slobode trenerski posao obavljao je u Budućnosti, Rudaru, Iskri, Radničkom,Omladincu....

"Još uvijek nisam upoznao kompletan igrački kadar, iz medija znam da je klub tokom zimske pauze nepustio veliki broj igrača, svjestan sam da nam trabaju određena pojačanja pred nastavak prvenstva" rekao je Karić na današnjoj konferenciji.

Na pitanje novinara koga će Karić izabrati za svoje prve saradnike, rekao je kako želi da to ostanu ljudi koju su radili i sa Sadikovićem a to su Mirsad Dedić i Izet Kunosić.

Uprava kluba u narednim danima namjerava obaviti razgovore sa: Jahićem, Ribićem, Omićem, Čejvanovićem a nije isključeno da se ekipi pridruže i Jogunčić odnosno Crnogorac.

"Mi želimo da dogovor koji sklopimo sa igračima ispoštujemo u potpunosti a ne da nas fudbaleri napuštaju zbog toga što nismo u stanju izmiriti svoje obaveze prema njima" rekao je Azmir Husić.

Naredni zadatak Upravnog odbora FK "Sloboda"  je da ekipu odvedu na desetodnevne pripreme. Kako smo saznali fudbaleri Slobode će u toke ove sedmice otputovati na pripreme u Medulin.

U nastavku članka poslušajte razgovor za Azmirom Husićem i Smajilom Karićem:

Azmir Husić - O stanju u klubu i očekivanjima pred nastavak prvenstva:

Azmir Husić - Koji je naredni korak Upravnog odbora?

Azmir Husić - Šta mislite o incijativi osnivanja Udruženja građana "Klub prijatelja FK Sloboda" Tuzla?

Smajil Karić - O prvim utiscima nakon imenovanja ne mjesto šefa stručnog štaba FK "Sloboda"

Smajil Karić - Očekivanja za proljetni dio prvenstva?

Smajil Karić - O taktici?

Tuzlanski.ba