Foto: Tuzlanski.ba

Fudbalski klub „Mladost“ iz Soline ambiciozno je ušla u projekat izgradnje tribine na stadionu Studenac u tuzlanskom naselju, Solini.

Gledajući finansije i teško stanje izazvano pandemijom koronavirusa, prvobitno ideja je bila izgradnja samo jednog segmenta tribine. Iz dana u dan, kako su se radovi razvijali, sve veća podrška je dolazila od sportista, sportskih radnika, prijatelja kluba, privrednici, itd.

U prodaju su puštene i karte „Stolica za Mladost“ u vrijednosti od 25 KM kako bi navijačima i svim drugim zainteresovanim dali mogućnost da podrže izgradnju tribine. Akcija je naišla na odobrenje kod tuzlanske javnosti, a vrlo brzo se proširila i na druge gradove.

„Sretni smo što smo možda jedinstveni po projektima koje realizujemo. Cilj nam je da razvijamo sport i osiguramo mlađim naraštajima da napreduju i ostvaruju dobre rezultate u svim selekcijama, od najmlađih kategorija do seniora. Realizovali smo veliki broj projekata zahvaljujući ljudima koji su aktivno uključeni u rad kluba, prijateljima, navijačima, ali i velikom broju simpatizera, lokalnoj vlasti, a izgradnja tribine je možda do sad i najveći i najzahtjevniji. Podrška dolazi sa svih strana i sretni smo što su i drugi prepoznali naš rad“, saopšteno iz Kluba.

Svakodnevno se na zvaničnoj klupskoj stranici mogu vidjeti slike poznatih lica, eminentnih stručnjaka iz oblasti kojim se bave.

Danas su objavljena i nova imena osoba koji su podržali izgradnju tribine. Uradili su to fudbaleri Slobode, bivši i sadašnji, njih nekolicina, koji su odlučili podržati lijepu sportsku priču.

Crveno crni su uz FK "Mladost" Solina.
♥️🖤♥️🖤♥️🖤♥️🖤♥️🖤
Adnan Golubović
Said Husejnović
Amar Beganović
Alen Kurtalić
Emir Jusić
Muharem Čivić
Adnan Salihović
Abid Mujagić
Dejan Uzelac

Hvala od ♥️

Objavljuje FK Mladost SolinaSrijeda, 28. travnja 2021.

Jučer su objavljeni Milenko Bošnjaković, nekadašnji šef stručnog štaba tuzlanskih premijerligaša, Slobode i Tuzla Citya, tu su kuglaši Ibrahim Safić i Zijad Jogunčić, bivši golman Tuzla Citya Azir Muminović, nekadašnji rukometaš i reprezentativac Bakir Buljugija, PR i predsjednik OFK Gradina Muhamed Suljagić i član rukovodstva i uposlenik RSD Sloboda Ademir Hajdarhodžić.

Sportski radnici najbolje znaju koliko je bitno imati dobre infrastrukturne uslove za dobre sportske rezultate. Ponosni...

Objavljuje FK Mladost SolinaUtorak, 27. travnja 2021.