Šeik Mansour bin Zayed dao Manciniju još tri utakmice da spasi glavu
Foto: Tuzlanski.ba

Britanski tabloid Daily Star otkriva da je vlasnik engleskog nogometnog kluba Manchester Cityja, šeik Mansour bin Zayed, dao tri utakmice menadžeru Robertu Manciniju da vrati njegovo povjerenje.

Mansour-bin-Zayed-Al-NahyanČini se da je bogatom šeiku možda ipak prekipjelo gledati kako njegovi milioni odlaze u vjetar porazima u Premierligi i Ligi prvaka. Aktuelni prvak Engleske upisao je prošlog vikenda prvi domaći poraz sezone u Premierligi od gradskog rivala Manchester Uniteda (3-2), a nešto ranije je i drugu sezonu zaredom ispao iz najjačeg klupskog natjecnja Europe - Lige prvaka.

Mancini protiv Newcastlea, Readinga i Sunderlanda mora ostvariti tri pobjede, inače leti s klupe "građana", za koju je jedan od kandidata bivši strateg Barcelone Pep Guardiola.

Engleski mediji već su ranije pisali kao je Guardiola potpisao predugovor s Man Citiyem o menađerskom odnosno trenerskom angažmanu.

To što je Mancini u Manchester donio i naslov prvaka, ali i FA Kup, nije dovoljno vlasnicima kluba koji su u popularne građane ubrizgali stotine miliona eura, oni prema svemu sudeći žele naslov najelitnijeg fudbalskog takmičenje "Lige Šampiona".

Hoće li biti promjena u igračkom kadru za sada nije poznato.

Tuzlanski.ba