Kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, dao je svoj komentar pred sutrašnji susret sa Nizozemskom u prvom kolu Lige nacija.

Džeko pred sutrašnji susret: Ako bude goriva kao na treninzima, Boga mi će biti dobro
Foto: NS BIH

Bh. dijamant osvrnuo se na energiju koja vlada na treninzima, a prema njegovom iskrenom osvrtu, da se zaključiti da su fudbaleri motivisani. 

''Ako bude goriva kao na treninzima, Boga mi će biti dobro. Novi je ciklus, opet ja tu i zadovoljan sam što sam tu sa novim stručnim štabom. Za mene je posebna čast da me bivši kapiten imao za igrača. I opet ponavljam, ako bude kao na treninzima proteklih dana, bit će dobro'', Džekine su riječi.

Nizozemci imaju kvalitet, riječ o jakoj reprezentaciji sa kojom neće biti jednostavno. 

''Imaju kvalitet, ali i mi imamo kvalitet sa mlađim igračima. Sigurno da treba malo vremena da se novi igrači priviknu na novi sistem i stručni štab. Bez obzira na to što Liga nacija na papiru izgleda jako teško, mi smo došli da odigramo najbolje što možemo, vidjet ćemo za šta će nam biti dovoljno'', ističe. 

Kaže da gleda naprijed i da je to najvažnije kako bi se mogao ostvariti rezultat.

''Ne volim se vraćati mnogo unazad i da razmišljam o stvarima koje su bile. ovo je novi ciklus, nova raja, što bismo rekli mahalski i treba da gledamo budućnost. Ubijeđen sam da će ova ekipa iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje'', zaključio je. 

Podsjećamo, naša reprezentacija sutra igra utakmicu protiv Nizozemske u Eindhovenu u subotu sa početkom u 20 sati i 45 minuta.