Džeko prelazi u Borussiju iz Dortmunda?
Foto: Tuzlanski.ba

Iako je jedan od najboljih nogometaša Manchester Cityja, Edin Džeko bi na ljeto mogao napustiti redove "građana" i preseliti se u tabor Borussije iz Dortmunda za 17 milijuna funti.

Edin-DzekoNavodno se u redovima aktualnog prvaka Engleske sprema čistka i među nogometašima koji će napustiti Etihad je i reprezentativac BiH, koji je u subotnjem porazu od Southamptona (1:3) postigao 12. pogodak u Premier ligi.

Iako je najbolji strijelac Cityja u prvenstvu, prema pisanju "The Mirrora", Džeko će na ljeto put Njemačke i to u redove "milijunaša".

Sjajni napadač se na Otok i preselio iz bundesligaškog Wolfsburga. Navodno se trener Dortmunda Jurgen Klopp dao u potragu za kvalitetnim napadačem, koji će zamijeniti Roberta Levandovskog, koji odlazi na kraju sezone, a u Džeki vidi idealno rješenje.

Jedini problem u realizaciji ovog transfera je visina plaće koju Džeko ima sada u redovima Cityja, a ona iznosi oko 120.000 funti, koliko ne može dobiti u Dortmundu.

Da će City morati nešto mijenjati moglo se vidjeti u porazu od Southamptona, nakon kojeg su se "građani" skoro sigurno oprostili od obrane titule. City za gradskim rivalom Manchester Unitedom zaostaje devet bodova i ima utakmicu više, a do kraja je ostalo još 12 kola.

Menadžer Cityja Roberto Mancini je za poraz okrivio mladog golmana Joea Harta, koji nije imao svoj dan u ovom susretu. Talijanski stručnjak je istaknuo da golman nije u formi u posljednjih nekoliko tjedana.

"Joe je napravio previše grešaka za nas. Nije bio dovoljno dobar. Drugi gol je bio njegova velika greška. Nije to ništa čudno s obzirom na to da je napravio nekoliko grešaka ove godine", rekao je Mancini i zatim dodao:

- Razočaran sam našom igrom. Nismo igrali dobro, a primili smo gol kakav nisam vidio u životu. To je to i sada možemo samo čestitati Southamptonu na pobjedi. Mislim da je ovo naša najgora utakmica u posljednje dvije ili tri godine. Sada imamo možda deset posto šanse da obranimo titulu.

Nezavisne.com / Tuzlanski.ba