Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dalić objasnio Turcima: Imamo 3,5 miliona ljudi, a treći smo na svijetu. A vas ima 80 miliona

Preuzmite sliku

To je odluka u sekundi. Razgovarao sam s Kramarićem, svjestan je da je imao bolja riješenja od onoga što je napravio. Nećemo od toga praviti dramu niti to želim. Riješili smo to, takve stvari se dogode. Idemo dalje kao ekipa, rekao je Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra protiv Turske igra utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Vatreni su remizirali s Walesom što daje dodatni značaj utakmici s Turcima.

Uoči utakmice u Bursi, javnosti se obratio Zlatko Dalić i Ivan Perišić.

– Ostali smo bez Petkovića i Livaje, ali nismo nikoga zvali jer na toj poziciji imamo Kramarića i Musu. Ići će novi napadač, a ostalo ćemo složiti. Odlučit ćemo večeras nakon treninga. Svi ostali igrači su zdravi i spremni za utakmicu.

Vezano | Turski golman siguran pred utakmicu s Hrvatskom: Pobijedit ćemo 2:1 

Situacija Kramarić – Perišić?

– To je odluka u sekundi. Razgovarao sam s Kramarićem, svjestan je da je imao bolja riješenja od onoga što je napravio. Nećemo od toga praviti dramu niti to želim. Riješili smo to, takve stvari se dogode. Idemo dalje kao ekipa

Dalić je prokomentarisao novu Hrvatsku.

– Radimo smjenu generacija, dolaze novi igrači. Radimo i pokušavamo. Ne želim raditi puno promjena, ali smo to prisiljeni dok ne vidimo da je to to. Imamo okosnicu od pet – šest igrača, a oko njih slažemo sve ostalo. Dolaze mladi igrači, imamo dva u odbrani od 21 godinu koji igraju u prvoj ekipi. Imamo potencijala, ali je teško stalno proizvoditi igrače. Nas je 3.5 miliona, a vas (Turaka) je 80 miiliona. To je velika razlika. Bursa ima tri miliona, a mi imamo tri i pol. Treći smo na svijetu pa vi pitajte kako.

Osvrnuo se na Tursku.

– Nezgodna reprezentacija, jako kvalitetna, imaju sjajne pojedince. Bit će teža utakmica jer je Turska bolja od Walesa. Morat ćemo se čvršće braniti, neće biti jednosmjerna ulica kao protiv Walesa. Bit će puno zahtjevnije i s puno respekta ulazimo u utakmicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,