Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turski golman siguran pred utakmicu s Hrvatskom: Pobijedit ćemo 2:1

Preuzmite sliku

Reprezentacije Turske i Hrvatske će u utorak od 20:45 sati odmjeriti snage u drugoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Selekcija Hrvatske je kvalifikacije započela podjelom bodova sa Welsom, a Turska je pobjedom od 2:1 protiv Armenije započela svoj put ka prvenstvu Evrope i trenutno zauzimaju prvo mjesto u svojoj grupi.

Rezervni turski golman, Altay Bayindir, optimistično je najavio susret s Vatrenima.

“Uz podršku publike želimo doći do pobjede. Stadion u Bursi je sretan za nas. Jako je važno da smo u kvalifikacije ušli s pobjedom. Ove utakmice su uvijek teške i nije bitno s kim igraš. Armenci su iza nas, mislimo samo na Hrvatsku. Mislim da ćemo i Hrvate, kao i Armence, pobijediti s 2:1”, rekao je.

Utakmica će se igrati na “Timsah Areni”, domu fudbalera Bursaspora. Ovaj stadion je otvoren 2015, ali na njemu se ne igra elitni fudbal godinama, jer je Bursa u velikoj rezultatskoj krizi i trenutno se nalaze u trećoj ligi Turske.

Sam stadion je nazvan čudom arhitekture zbog svog specifičnog izgleda, koji je inspirisan tijelom krokodila, po nadimku Burse “zeleni krokodil”.

Kapacitet stadiona je 43.877, a očekuje se da na utakmici reprezentacije stadion bude popunjen do kraja, jer su Turci poznati po sjajnim navijačima.

Stadion je inače izgradila država Turska za tadašnjih oko 80 miliona eura po svim svjetskim standardima i ispunjava sve najviše UEFA i FIFA kriterijume.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje